jesli jestes na zwolnieniu z pracy,w sensie jestes zatrudniona to jak na moj gust pracodawca oplaca za Ciebie skladki,chyba ze sie myle..Ja bylam na zwolnieniu od 2miesiaca ciazy,z tym ze dostawlam kase z socjala-przepracowalam przed ciaza 3lata ciagiem..Zatrudniona jestem dalej, martwie sie bo skladek teraz zadnych nie place na zwolnieniu, ale powinno byc ok, dzieki:-)
Do macierzynskiego trzeba miec oplacona wymagana ilosc skladek przed ciaza,a Ty je masz z tego,co rozumiem wiec spokojnie dostaniesz kaske
Z tym form A to ja mam juz cisnienie bo moj A.jest tutaj od 2005,czyli te 4wymagane lata,ale co z tego jak nijka nie moze tego udowodnic bo wspanialomsylnie nie posiada papierka z PPSem,poza tym pracowal wiadomo jak,wiec dupa.Udowodnic moze jedynie 3,5roku jakies,o ile okaze sie ze posiada p60 z tamtego okresu bo jak je zaniosl do rozliczenia do tax office to mu je zatrzymali zamiast skserowac i oddac.A on nie wiedzial o co kaman wtedy i sie nie upomnialW duchu licze ze moze bylo to p60 na 2007,musze sprawdzic...Generalnie mam nadzieje ze te 3.5roku wystarczy....bo nie usmiecha mi sie po dublinach jezdzic