anineczka
królowa mrówek :P
Witam ja pytałam dzis ksiegowego odnosnie tego że mam karte medyczna i ze on mi wszytsko załatwi zebym dostala zwrot z PRSI i income leavy, to sie ucieszylam
ooo to super. :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam ja pytałam dzis ksiegowego odnosnie tego że mam karte medyczna i ze on mi wszytsko załatwi zebym dostala zwrot z PRSI i income leavy, to sie ucieszylam
co do pieniazkow za bank holiday naleza Ci sie jak psu kosc-sama beda sie ubiegac...Sa na to przepisy.Wiem tylko ze wypowiedzenie trzeba zlozyc 4tyg.przed.Wiem tez,ze jesli sie zwalniasz,macierzynski liczy Ci sie jako dni przepracowane/wlicza do lat pracy,ale czy z tej okazji nalezy Ci sie urlop-nie wiem.Wiem ze mialabys do niego prawo,gdybys dalej pracowala,ale tak..nie wiem niestety...
Witajcie,
Mam mały problem z szefostwem i może któraś z mam mi udzieli odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Otóż sprawa wygląda tak. W niedziele kończy mi się macierzyński , 2 tyg temu zaniosłam wypowiedzenie do pracy , gdyż zdecydowaliśmy sie powrócic do naszego ukochanego kraju po 4 latach spędzonych tutaj. Wyczytałam ze jak się jest na macierzyńskim to normalnie nabywa sie prawo do urlopu czyli 10 dni i powinno sie dostac rowniez pieniążki za wszystkie Bank Holiday podczas urlopu macierzyńskiego. Czyli w sumie mam 15 dni urlopu , ale szefowa uważa ze nic mi sie nie nalezy. Czy jest tutaj jakas mama ktora po macierzyńskim nie wracała do pracy i dstała pieniążki za urlop?