reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Madbebe-moja znajoma z pracy dostała fis,potem jej mąż dostał pracę,a kaska ciągle wpływała,ale nie wiem jak to wygląda prawnie-czy się u niej nie dopatrzyli czy jakie co...A kiedy składaliście wniosek o fis i skąd wiesz,że od czerwca mają być już pieniąchy?
zarejestrowali A. dokladnie 29go marca,czeka sie jakies 2miesiace na decyzje.Zakladam oczywiscie ze dostane :-DNie noo,bez jaj,zdziwilabym sie okrutnie jesli nie.A juz nie powiem jak bym sie wq***la:-D

ehhh nie doczytałam,nie zabiorą ja wrocisz bo właśnie dzwoniłam do nich ze nasze dochody sie zmieniły a ona ze to nieważne ze jak sie skończy to dopiero naliczą na nowo
jednak dobrze przeczytałam bo napisałas ze to ty czekasz na fis a nie A
:-)yyyyy...A.czeka na FIS,nie ja.Ja nie pracuje a to jest dodatek do dochodow..
To mnie pocieszylas..My generalnie wrocimy do punktu wyjscia po tym moim zwolnieniu..Ale zglosic im musze,no nie?Boje sie tylko ze zagmatwaja sobie w papierach i ostatecznie bede musiala skladac jeszcze raz:-)

madbebe zgłaszac nie musisz:))) mówie ci bo dzwoniłam dzisiaj zeby zgłosic a babka powiedziała ze oni juz teraz nic nie zmienią,dopiero jak sie skończy to naliczą na nowo

..i wtedy beda mnie pytac,po roku w sensie,czy sie cos zmienilo w moich dochodach?A jesli sie jakos dowiedza od mego praccodawcy czy cos?Jak mnie posadza to Cie pociagne za soba:-D:-D:-D

..i wtedy beda mnie pytac,po roku w sensie,czy sie cos zmienilo w moich dochodach?A jesli sie jakos dowiedza od mego praccodawcy czy cos?Jak mnie posadza to Cie pociagne za soba:-D:-D:-D

jak sie skończy to oni na nowo naliczą dupki za poprzedni rok:/ do tyłu!!! ja sie wkurzyłam bo my teraz mało będziemy mieli:/

madbebe ja niestety nie pomoge nie znam sie na fisie :/

dziewczyny a wiecie moze ile czeka sie na paszport dla dziecka do 5 lat (drugi), niby pisza ze dwa tygodnie ale jak to jest naprawde???

reklama
Do góry