reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

andzulina wklejam CI adres gdzie masz zaniesc ten wniosek. Nie wiem czy to jest to samo,co pisza dziewczyny.Ale tak wnioskuje z tej strony http://www.essentialtravel.ie/healthcard.asp . Dokladnie nazywa sie to:
Galway Local Health Office
Community Services,
25 Newcastle Road,
Galway.
Tel 091 523 122.

Szkoda,ze nie mozesz wyslac tego online, masz duzo wiecej zachodu przez to.

Ostatnia edycja:
reklama
Andzia z tego co sie zorientowalam w necie to o mc i ehic aplikuje sie w tym samym miejscu tj. Galway Local Health Office: Community Services, 25 Newcastle Road, Galway Tel 091 523 122.
To nie wchodzisz tam na prawo gleboko tak - to jest inny budynek. Tak jak Kamcia napisala jadac od miasta mijasz szpital i skrecasz w ulice w prawo i zaraz po prawej jest brama i jak wiedziesz tam na parking to masz zaraz na wprost wejcie do hse. Zreszta stoi tam duza tablica co i gdzie. Mam nadzieje ze trafisz :)

Widze ze larcia mnie ubiegla czyli to napewno tam :D

Dziewczynki drogie,a ja z takim pytaniem:
jestem na dodatkowym macierzynskim do 19go lipca,ale bede musiala wrocic na kilka tygodni do pracy (albo mnie zwolni albo sama sie zwolnie).Na pocz. czerwca powinnam dostac FIS.I teraz jak to z tym jest,bo czytalam ze sie go dostaje na rok..Jesli zglosze im ze wrocilam do pracy,to mi go zabiora,czy jak?Ta praca i tak bedzie trwala gora 1.5miesiaca,wiec pozniej ponownie bedzie mi sie nalezal:baffled:zamotane to,ale mam nadzieje ze rozumiecie co mam na mysli...:sorry2:

Dziewczynki drogie,a ja z takim pytaniem:
jestem na dodatkowym macierzynskim do 19go lipca,ale bede musiala wrocic na kilka tygodni do pracy (albo mnie zwolni albo sama sie zwolnie).Na pocz. czerwca powinnam dostac FIS.I teraz jak to z tym jest,bo czytalam ze sie go dostaje na rok..Jesli zglosze im ze wrocilam do pracy,to mi go zabiora,czy jak?Ta praca i tak bedzie trwala gora 1.5miesiaca,wiec pozniej ponownie bedzie mi sie nalezal:baffled:zamotane to,ale mam nadzieje ze rozumiecie co mam na mysli...:sorry2:
fis należy sie na macierzyńskim i jak wrócisz do pracy to ci nie zabiorą ale jak juz odejdziesz z pracy to automatycznie tracisz prawo do fis i ci go zabiorą:/

a ja jestem już wściekła bo czekam od stycznia na fis na Szymka i dalej cisza!!!!

ale jak to,nie rozumiem? nie napisalam wyzej ze to A.staral sie o FIS,to ma byc dodatek do jego dochodow -skoro sytuacja sie zmieni i przekroczy prog dochodow, do ktorego FIS mu sie nalezy (bo przez te kilka tyg.bedzie moja wyplata),to nadal bedzie go dostawal?nie wiem jak to dziala po prostu,czy wstrzymuja wyplate jak sie cos zmieni,czy przyznaja ja na rok niezaleznie od pozniejszej sytuacji finansowej...

Madbebe-moja znajoma z pracy dostała fis,potem jej mąż dostał pracę,a kaska ciągle wpływała,ale nie wiem jak to wygląda prawnie-czy się u niej nie dopatrzyli czy jakie co...A kiedy składaliście wniosek o fis i skąd wiesz,że od czerwca mają być już pieniąchy?

ale jak to,nie rozumiem? nie napisalam wyzej ze to A.staral sie o FIS,to ma byc dodatek do jego dochodow -skoro sytuacja sie zmieni i przekroczy prog dochodow, do ktorego FIS mu sie nalezy (bo przez te kilka tyg.bedzie moja wyplata),to nadal bedzie go dostawal?nie wiem jak to dziala po prostu,czy wstrzymuja wyplate jak sie cos zmieni,czy przyznaja ja na rok niezaleznie od pozniejszej sytuacji finansowej...

ehhh nie doczytałam,nie zabiorą ja wrocisz bo właśnie dzwoniłam do nich ze nasze dochody sie zmieniły a ona ze to nieważne ze jak sie skończy to dopiero naliczą na nowo
jednak dobrze przeczytałam bo napisałas ze to ty czekasz na fis a nie A

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry