reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dzięki Dziewczyny za info - bo ja już czasem głupieje przez ten ich dziwny system...:baffled: ale i tak jutro pojadę i zapytam co z naszymi MC i złoże aplikację o tą europejską kartę...:sorry2:
Tichonku - dostałam - i tam też były błędy tzn mój A i Igor mieli w nazwisku "-dzkiz" a powinni mieć -"dzki", jedynie moje było poprawne. a teraz na karcie Igor ma "-dzka" nie mam już siły za każdym prawie razem tłumaczyć urzędnikom, że w pl nazwiskach są pene zasady, a poza tym nie jesteśmy jedyną rodziną z taką końcówką...

Ostatnia edycja:
ja tez mam tylko decyzje bo babka jakaś nacpana była i zamiast wpisac nowy adres(dałam rachunek) to wpisała stary i tam poszły karty których nowi lokatorzy mi nie oddali:/

hehheee - i znów zonk:szok: zadzwoniła do mnie babka z General Register Office i spytała, czy byłam na holiday'u? na to ja, że owszem i że zgłosiłam w małym socjalu tydzień przed wyjazdem, że nie będzie mnie 10 dni. na to ona, że mam iść do dużego socjala, wypełnić formę o holiday'a i wysłać do nich do Roscommon:baffled: ale po co?:confused: czy któraś z was miała taką sytuację???

reklama
Andzulina-normalnie chyba w tym dużym się za Tobą stęsknili:))))

Andzulina a moze takie sprawy jak urlop powinno sie zalatwiac w duzym socjalu i dla tego kazali Ci przyjsc?
ale co ma babka z general register office do socjala???? sprawdziłam ich stronkę i oni wystawiają akty urodzenia, akty małżeństwa, zgonu itp. nic ze sprawami socjalnymi, które ja mam... dlatego mnie to lekko zdziwiło... pójdę jutro do socjala i zapytam

Do góry