reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
:-(A. byl dzisiaj w HC w Tuam w sprawie tej karty i do aplikacji trza paszporty calej naszej trojki.Wiec jako ze my paszportu dla malej jeszcze nie mamy...;-)

Madbebe, ale to dziwne, bo my jak składaliśmy na siebie to payslipa M wysłaliśmy, a teraz jak dorabialiśmy dla Ani to napisaliśmy numery swoich kart i też payslipa dołączyliśmy i EHIC bez problemu dostaliśmy

Madbebe, ale to dziwne, bo my jak składaliśmy na siebie to payslipa M wysłaliśmy, a teraz jak dorabialiśmy dla Ani to napisaliśmy numery swoich kart i też payslipa dołączyliśmy i EHIC bez problemu dostaliśmy

czy mowa o tych kartach europejskich?Bo ja nic nie musiałam dawać-tylko formularz wypełniałam i wsjio:)
A teraz jeszcze przed wylotem powodzenia w szukaniu tych kart;/
A chwaliłam się,że mój GP podpisał ten formularz do becikowego?Sama sobie powpisywałam daty on podstemplował i podpisał i jeszcze mi podziękował:))))

czy mowa o tych kartach europejskich?Bo ja nic nie musiałam dawać-tylko formularz wypełniałam i wsjio:)
A teraz jeszcze przed wylotem powodzenia w szukaniu tych kart;/
A chwaliłam się,że mój GP podpisał ten formularz do becikowego?Sama sobie powpisywałam daty on podstemplował i podpisał i jeszcze mi podziękował:))))
ja tez dostalam podpis bez problemu i dokumenty sa juz w drodze do PL

a macie MC lub DPS? bo z tym to bez zadnych problemow dostajesz karte.Zapewne zasady sie zmienily albo sa zalezne od Ptego jaka Pani siedzi aktualnie w okienku lub kto sklada aplikacje;-)Mi to lotto.Paszport i tak potrzebny:tak:Czekam tylko na forme,bo stara wspanialomyslnie wypelnilam za wczasu, jeszcze mieszkajac na starej chacie-wiec ze starym adresem:baffled:,robie malej zdjecia i skladam o irlandzki:tak:

Madbebe a przejdz się do innej pani,bo cos nie halo.
Ja nie mam ani MC ani DPS a karty mam.
U nas potrzebne było wypełnienie formy i P60 M.
Jeśli nie masz paszportu zanieś akt urodzenia.

You will need to provide your name, address, date of birth, Personal Public Service (PPS) Number. You may be asked to show evidence of your PPS Number, such as a P60 or a Social Services Card. You may also need to show proof that you are ordinarily resident in Ireland. More details are provided on the application form or available from your local Health Office.

wlasnie wiem-czytalam te wymogi.:tak: Nie wiem czemu A nie zapytal czy moze byc akt ur. zamiast paszportu:no:z facetami..Ja nie mam jak tam podjechac a on na bank 2gi raz nie pojdzie:no:

reklama
Bo facet ma zakodowane,że jak ma się zapytac o jedną rzecz to już nie wpadnie na to,że może byc jakaś alternatywa :baffled:
To tak jak z pomocą w domu.Powiesz mu,żeby podniósł papierek to podniesie jeden a nie dwa :-D

Do góry