reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
ewelcia - tak,do najblizszego HC;z tego co wyczytalam na stronie moga chciec P60 dla potwierdzenia PPSa i tego ze mieszkasz w IE,ale nie wiem czy trzeba dolaczyc,czy dopiero jak sie upomna.Ja chyba im wysle,coby nie dosylac pozniej.Najwyzej odesla..
marcysia-mnie to sie pewnie i tak nie przyda,bo zapewne zmienimy auto zanim sie NCT skonczy:-)Ale jak pamietam,kupilismy samochod bez NCT i umawialismy sie telefonicznie, bez nr klienta czy czegos takiego..

ewelcia jak pojdziesz z dzieckiem na pogotowie w pl z ta karta i powiesz ze cos sie mu dzieje ( nasciemniasz ze niewiesz co mu jest i takie tam ) to mysle ze powinno przejsc wkoncu to nagly przypadek :eek:

MArcysia no w sumie na pogotowiu by przeszlo ale czy w szpitalu?
hmmm :confused:

Madbebe ale teraz to ja musze P60 meza?
bO JA nie rabotaju:no:
wypelnie to i wysle w przyszlym tyg,ale najpierw sprobuje sie do nich dodzwonic

ewelcia z tego co pamietam ja tez wysylalam p60 lub payslipa( juz teraz nie pamietam ktory dokument) mojego meza wiec nie ma znaczenia kogo to bedzie
tichonku a ta twoje znajoma dostala karte??

:confused:Tak jak pisalam,nie moglam w ogole wyslac aplikacji online.Moze cos sie zmienilo..Tam jest tak: Apply online if you already have either a medical card or a Drugs Payment Scheme (DPS) card - wiec moze ma to drugie?

:confused:Tak jak pisalam,nie moglam w ogole wyslac aplikacji online.Moze cos sie zmienilo..Tam jest tak: Apply online if you already have either a medical card or a Drugs Payment Scheme (DPS) card - wiec moze ma to drugie?

Hej dziewczyny zeby dostac ta europejska karte i zlozyc aplikacje online trzeba miec MC lub Dps.ja mialalm DPS i bez problemu zalatwilam to online

reklama
Witam
Powiedzcie mi Dziewczynki czy ChB musi być na osobę pracującą?O ile dobrze pamiętamto FIS tak,ale czy np jeśli stracę pracę to mi zabiorą CHB?

Do góry