reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

wlasnie dostalam decyzje odmowna z FIS:wściekła/y:qwa-nie wiedzialam ze maternity tez sie wlicza do dochodow!!!20go mi sie konczy wiec zloze raz jeszcze,tylko znowu to czekanie:wściekła/y::wściekła/y:Ale jestem zla!

reklama
Pisalam o tym na ogolnym ale wkleje jeszcze tutaj:
Kolega 10marca dostal list od pracodawcy ze nie ma dla niego pracy i potem zarejstrowal sie w socjalu,kazali przyniesc P60 z 2009r,poszedl do szefa i mu powiedzial,mialo byc na dzis.
Zamiast P60 dal mu P45,ale jakies inne-zolte,czyzby teraz byly inne?
I on teraz nie jest pewien czy jest zwolniony czy to P45 jest jakies inne tylko do SW?
Wiecie cos na ten temat?
Ja go nie widzialam tylko gadalam z nim.

p 45 ma zdaje sie 3 kartki i kazda w innym kolorze jak sie nie myle rozowa biala i zolta.....ale moge sie mylic.....i to oznacza ze jest zwolniony.....zawsze p45 to zwolnienie.....moj A nie mial pracy od stycznia do marca a pracodawca nie dal mu p45 tylko p 60.....teraz pracuje 2-3 dni w tyg

Ja tez dostalam 3 kartki...zolta,rozowa i zielona a on dostal tylko zolta i jakas inna-inny papier i inaczej napisane.
Porownywali z innym P45 i to calkiem inne jest.
No ale nic...Pauletta napisala na ogolnym ze ona tez takie P45 dostala.
A P60 i tak powinien mu dac

no mnie tez sie tak wydawalo ze powinien mu dac.
Bo P60 to jest rozliczenie roczne.
no nic dzis chyba beda u mnie to pogadam z nim(chodzi o tego co byl u mnie w niedziele;-))

reklama
Do góry