reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Cześć dziewczyny,
z tego co wiem, to zgodnie z prawem musisz zgłosić wyjazd. Na macierzyńskim, np., przysługuje Ci 4 tygodnie "urlopu" z przerwą minimum tygodniową po dwóch tygodniach. Nie wiem jak jest w innych miastach Irlandii, ale u nas w Clonmel to sprawdzają. Wysyłają pracownika socjalnego i jak Cię nie ma w domu, to przechlapane. Mogą cały zasiłek zawiesić, a w ekstremalnych sytuacjach nawet nakazać zwrot. Więc lepiej idź do socjalu i zgłoś.
oooo ktoś nowy z naszych stron:-)
hahaha.gif
rotflwt.gif
laughing2.gif
laie_67.gif
takaemotka.gif
Marta jesteś the best!
upup.gif
:-D:sorry:

reklama
O jak się towarzystwo ożywiło. I dobrze, prawda w oczy kole hehehehe.
Nie ma co, większość z Was jest na socjalu, z tego co wyczytałam, a skoro tak sobie cenicie czas spędzony z dzieckiem/dziećmi, to przestańcie godzinami przesiadywać na forum i gadać o głupotach. Bo te Wasze rozmowy niczemu i nikomu nie służą. Dotąd myślałam, że forum służy wymianie informacji i wyrażaniu swoich opinii, ale jak widać to "Wasze" forum, to nic innego, jak towarzystwo wzajemnej adoracji.
Żegnam panie. :tak:

tak sobie śledzę tą dyskusję i nie mam słów... mój A aż się "zagotował", jak mu przeczytałam wywody kemayi... no cóż - ja też Ci dziewczyno nie życzę znaleźć się w podobnej sytuacji, ale nigdy nie wiadomo. Ja pracowałam 3,5 roku, mój A 5 lat i co? nie mamy prawa skorzystać z dodatków, które nam przysługują? a jeżeli nie podoba Ci się nasze forum, to po co się udzielasz? po co szukasz informacji? a czasami "towarzystwo wzajemnej adoracji" jest potrzebne... a jeżeli Ci to przeszkadza, to nie czytaj.

zapytaj kemayi czy ci pozwoli jechac na 3 tygodnie:eek::-D:sorry:
ogolnie jest tak ze mozesz jechac na 2 tygodnie:tak:zgłoś w socjalu ze wyjeżdzasz na 3 zeby nie było problemu;-)
MartaF-mam w nosie jakas dziwna dziewczyne.Ha ha,ale dobra rada!Az trudno uwierzyc w jej bezgraniczna uczciwosc....No nic,bardzo dziekuje za odp.Pozdrawiam :wściekła/y:

noo rozmowa niezla wyszla ...no no no Marta rozumiem troche Twoja sytuacje bo ja mam o niebo gorsza ... Ciezko nam w zyciu ... I jeszcze musze walczyc o cos co mi sie nalezy ... Ja ogolnie nie mam zamiaru Nadii z nikim zostawiac Nie ufam i tyle Zostawie dziecko jakiemus babsztylowii ktory bedzie sie usiechal i udawal ze jest rewelacyjna nianka a dziecko mi bedne nic nie powie a ta po moim wyjsciu oleje dziecko i zajmie sie soba Teraz nie mozna nikomu ufac ... Jakos bardzo pesymistycznie jestem nastawiona do zaostawiania Nadii w tak mlodym wieku .... A Kemaya zaraz zaczella atakowac ... Ja sadze ze jak sie cos nalezy to chyba nie jest wstyd z tego korzystac Gorzej jakby sie kradlo Ale jsytuacja sie moze kazdemu zmienic Kiedys to ona moze miec takie problemy jak maja inne rodziny prace stracii i nie znajdzie i bedzie sie szwendala po socjalach ...

O jak się towarzystwo ożywiło. I dobrze, prawda w oczy kole hehehehe.
Nie ma co, większość z Was jest na socjalu, z tego co wyczytałam, a skoro tak sobie cenicie czas spędzony z dzieckiem/dziećmi, to przestańcie godzinami przesiadywać na forum i gadać o głupotach. Bo te Wasze rozmowy niczemu i nikomu nie służą. Dotąd myślałam, że forum służy wymianie informacji i wyrażaniu swoich opinii, ale jak widać to "Wasze" forum, to nic innego, jak towarzystwo wzajemnej adoracji.
Żegnam panie. :tak:
"Żegnam panie" to najmądrzejsze słowa,które ostatnio napisałaś
23_130_2.gif

Pierdół napisałaś i nic więcej mądrego wymyślić nie umiesz
tease2.gif
figielek.gif
I ja Cię żegnam i przyznam,że bez żalu
yahoo.gif

kemaya- szkoda ze nie odpisałaś na moje pytanie:-D, a może nie potrafisz????????? Jak traktujesz tak to forum to po co tu piszesz i zaglądasz? Ja uzyskałam od dziewczyn kilka cennych informacji obyś znalazła takie forum, które będzie spełniało Twoje oczekiwania -choć pewnie będzie Ci trudno z Twoim podejściem:szok:- mam nadzieje, ze do naszego juz nie wrócisz :tak:A tak a propo nie jestem i nigdy nie bylam na socjalu.
P.S Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę- przemyśl to sobie:tak:

reklama
Do góry