reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

madbebe dobrze to ujełas:tak:tym bardziej ze tego fisu nie mam za wiele:no:jak była dwójka starszaków to zachrzaniałam w robocie bez słowa skargi a mam ciężką prace i myśle o tym zebym dała jeszcze rade zając sie dziecmi:tak:a poza tym kemaya u nas jest mało pracy i myśle ze szef sie ucieszy z takiego rozwiązania,bo jeśli chcialabym cały etat to straciłabym całkiem prace,nikt za mnie teraz nie pracuje,była kolezanka tylko przed świętami,bo wiadomo talerze,szklanki itd potrzebne ale nie w ciągu roku:no:

reklama
kemaya- a ja mam pytanie, Czy jeśli miałabyś taka możliwość jak MartaF to przyznaj tak szczerze czy nie wykorzystałabyś jej? Dziewczyna ma troje dzieci i Ty uważasz ze Ona KOMBINUJE?:szok::szok::szok: Ja jestem również zbulwersowana Twoim podejściem do sprawy biorac pod uwage ze masz dziecko w podobnym wieku jak my. Na pewno jest mnóstwo znajomych w Twoim otoczeniu którzy kombinują bardziej niż MartaF( choc ja tego tak bym nie nazwala) i pewnie przymykasz na to oko, wiec wybacz moja droga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i czep sie kogoś innego.Podniosłaś ciśnienie nie tylko mnie:sad:

Drogie panie,zmiana tematu.Czy jadac do Polski na 3 tyg.i bedac na JB oraz dodatku do mieszkania,powinnam im to zglosic?Z JB przychodza czeki,wiec niby bez problemu ale dodatek odbieramy z poczty,wiec troche lipa.Jak radzicie i myslicie?Pozdrawiam

Drogie panie,zmiana tematu.Czy jadac do Polski na 3 tyg.i bedac na JB oraz dodatku do mieszkania,powinnam im to zglosic?Z JB przychodza czeki,wiec niby bez problemu ale dodatek odbieramy z poczty,wiec troche lipa.Jak radzicie i myslicie?Pozdrawiam
zapytaj kemayi czy ci pozwoli jechac na 3 tygodnie:eek::-D:sorry:
ogolnie jest tak ze mozesz jechac na 2 tygodnie:tak:zgłoś w socjalu ze wyjeżdzasz na 3 zeby nie było problemu;-)

Cześć dziewczyny,
z tego co wiem, to zgodnie z prawem musisz zgłosić wyjazd. Na macierzyńskim, np., przysługuje Ci 4 tygodnie "urlopu" z przerwą minimum tygodniową po dwóch tygodniach. Nie wiem jak jest w innych miastach Irlandii, ale u nas w Clonmel to sprawdzają. Wysyłają pracownika socjalnego i jak Cię nie ma w domu, to przechlapane. Mogą cały zasiłek zawiesić, a w ekstremalnych sytuacjach nawet nakazać zwrot. Więc lepiej idź do socjalu i zgłoś.

reklama
zapytaj kemayi czy ci pozwoli jechac na 3 tygodnie:eek::-D:sorry:
hahaha.gif
rotflwt.gif
laughing2.gif
laie_67.gif
takaemotka.gif
Marta jesteś the best!
upup.gif

Do góry