madbebe dobrze to ujełastym bardziej ze tego fisu nie mam za wielejak była dwójka starszaków to zachrzaniałam w robocie bez słowa skargi a mam ciężką prace i myśle o tym zebym dała jeszcze rade zając sie dziecmia poza tym kemaya u nas jest mało pracy i myśle ze szef sie ucieszy z takiego rozwiązania,bo jeśli chcialabym cały etat to straciłabym całkiem prace,nikt za mnie teraz nie pracuje,była kolezanka tylko przed świętami,bo wiadomo talerze,szklanki itd potrzebne ale nie w ciągu roku
reklama
wiesienka123
mama Asi
kemaya- a ja mam pytanie, Czy jeśli miałabyś taka możliwość jak MartaF to przyznaj tak szczerze czy nie wykorzystałabyś jej? Dziewczyna ma troje dzieci i Ty uważasz ze Ona KOMBINUJE? Ja jestem również zbulwersowana Twoim podejściem do sprawy biorac pod uwage ze masz dziecko w podobnym wieku jak my. Na pewno jest mnóstwo znajomych w Twoim otoczeniu którzy kombinują bardziej niż MartaF( choc ja tego tak bym nie nazwala) i pewnie przymykasz na to oko, wiec wybacz moja droga i czep sie kogoś innego.Podniosłaś ciśnienie nie tylko mnie
pauletta82
Sexy Big Mamma
Dziewczynki moje kochane szkoda nerwów
prawdaDziewczynki moje kochane szkoda nerwów
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
uuuu widze,ze dyskusja trwaniestety nie wszystkim sie dogodzi ,dziewczynyszkoda nerwow
ewa72
Mama Maciusia
Drogie panie,zmiana tematu.Czy jadac do Polski na 3 tyg.i bedac na JB oraz dodatku do mieszkania,powinnam im to zglosic?Z JB przychodza czeki,wiec niby bez problemu ale dodatek odbieramy z poczty,wiec troche lipa.Jak radzicie i myslicie?Pozdrawiam
zapytaj kemayi czy ci pozwoli jechac na 3 tygodnieDrogie panie,zmiana tematu.Czy jadac do Polski na 3 tyg.i bedac na JB oraz dodatku do mieszkania,powinnam im to zglosic?Z JB przychodza czeki,wiec niby bez problemu ale dodatek odbieramy z poczty,wiec troche lipa.Jak radzicie i myslicie?Pozdrawiam
ogolnie jest tak ze mozesz jechac na 2 tygodniezgłoś w socjalu ze wyjeżdzasz na 3 zeby nie było problemu;-)
Cześć dziewczyny,
z tego co wiem, to zgodnie z prawem musisz zgłosić wyjazd. Na macierzyńskim, np., przysługuje Ci 4 tygodnie "urlopu" z przerwą minimum tygodniową po dwóch tygodniach. Nie wiem jak jest w innych miastach Irlandii, ale u nas w Clonmel to sprawdzają. Wysyłają pracownika socjalnego i jak Cię nie ma w domu, to przechlapane. Mogą cały zasiłek zawiesić, a w ekstremalnych sytuacjach nawet nakazać zwrot. Więc lepiej idź do socjalu i zgłoś.
z tego co wiem, to zgodnie z prawem musisz zgłosić wyjazd. Na macierzyńskim, np., przysługuje Ci 4 tygodnie "urlopu" z przerwą minimum tygodniową po dwóch tygodniach. Nie wiem jak jest w innych miastach Irlandii, ale u nas w Clonmel to sprawdzają. Wysyłają pracownika socjalnego i jak Cię nie ma w domu, to przechlapane. Mogą cały zasiłek zawiesić, a w ekstremalnych sytuacjach nawet nakazać zwrot. Więc lepiej idź do socjalu i zgłoś.
wiesienka123
mama Asi
Agnieszka- to ja jak lece na miesiąc do PL tu muszę zgłosić do socjala? Ja dostaje na konto i jak do tej pory kontroli żadnej nie bylo
reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
zapytaj kemayi czy ci pozwoli jechac na 3 tygodnie