reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

No fakt-ja chcę byc tą zdolną(;-)hłe hłe)tylko wytłumaczę,że jednak o odległość chodzi...Nawet mogę im pobrać pieczątki z różnych miejsc,że pytałam o pracę:tak:
...to kiedy powinnam zacząć się starać?juz po maternity?Właściwie to ja chętna byłabym wrócic do pracy,z tym,że po macierzyńskim chciałabym na zasadzie-1dzień w tyg(że niby nie ma miejsca dla mnie)przez 7tygodni,ale jeżeli szef mi na ręke nie pójdzie to na bezpłatny nie pójdę:no:Nie stać mnie na 7 tygodniowy bezpłatny(no-moze mojego J)

reklama
mnie tez nie za specjalnie stac,ale musze sobie przytrzymac etat,w razie gdybym musiala wrocic do pracy.A.chce zaczac z czyms na wlasna reke i glownie od tego czy sie powiedzie zalezy moja decyzja..

a ja mam do pogadania ze swoim szefem:confused2:chce wrócic ale na pół etatu:sorry:zbieram sie na odwage:zawstydzona/y:mam fajnego szefa ale róznie to bywa:sorry:

Lubiczanka - o JA/JB możesz starać się po skończeniu maternity
a w jaki sposob mozna sie o to starac??
bo ja slyszalam ze trzeba najpierw zostac zwolnionym, bo jesli samemu sie ktos zwolni to nie przysluguje zaden J .. ale jie wiem..
tez bede musiala wroc9ic do pracy ,.. a nie bedzie z kim malej zostawic..
no i zastanawiam sie co u zrobic..
szefowa od razu mi powiedziala ze przeciez mojego D siostra w pl nie pracuuje to ma przyleciec i bedzie pilnowac malej..
ale bez przesady.. ona moze miec inne plany a po 2 to powinien byc nasz wybor i jej zgoda a nie postanowienie szefowej:confused2:

reklama
No ja mam nadzieję, że rząd irlandzki weźmie się za te wszystkie dodatki - dopłaty.
Mam dosyć płacenia podatków na takie osoby, którym sie nie chce pracować na full time, a one nie dość, że pracują mniej, to dostają podobną wypłatę jak ja (no jak socjal dopłaci resztę). Nie powinni nic dopłacać. Chcesz part time - prosze bardzo - dostajesz tylko tyle ile wypracowałaś/eś. Żadnego dopłacania. Złodziejstwo!
Jeśli pracodawca nie jest w stanie zapewnić ci full time, a chcesz pracować - to rozumiem, że socjal w takich przypadkach dopłaca różnicę, ale jeśli jest praca, a samemu się nie chce/woli tylko na part time pracować - to trudno - pracujesz mniej - mniej dostajesz kaski!

:tak:

Do góry