reklama
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Zazwyczaj przy JA to oni sprawdzaja chyba habitual residence czy cosik w tym stylu i to moze potrwac kilkanascie mc nawet. Ale lepiej idz sie podpytaj co slychac w Twojej sprawie...
ja sie rejstrowalam w fasie.Laski, czy zanim wypelnie forme o jobseeker benefit musze sie gdzies rejestrowac, ze jestem bezrobotna?? Czy to gdzies tam w kompach maja? Jestem zielona....nigdy jeszcze nie bylam tutaj bezrobotna i nie wiem jak mam sie zabrac za te formalnosci... No to zarzuccie info jak mam to po kolei zrobic...
zreszta na tej formie o JB masz pytanie czy sie rejstrowalas?
Lubiczanka - jeżeli chodzi o przejście z macierzyńskiego na JA lub JB... to przede wszystkim musi ci się skończyć maternity i po tym odczekaj kilka dni i wtedy możesz zgłosić się do socjala po formy. oczywiście wcześniej musisz pogadać z pracodawcą, żeby to on cię zwolnił... ponoć jeżeli sama się zwolnisz, to nie chcą przyznawać JB / JA. no i generalnie - starając się o zasiłki musisz być bezrobotna. a będąc na maternity teoretycznie dalej jesteś zatrudniona. więc leć do swojego boss'a i pogadaj z nim, czy mógłby napisać ci taki letter, ze ze względów ekonomicznych itp. nie ma możliwości Twojego powrotu do pracy (czy coś w tym stylu), potem weź P45 no i wtedy do socjala. na decyzję możesz poczekać, ale wtedy wypłacają wstecz - od daty złożenia wniosku.
lubiczanka
Fanka BB :)
Uuuuu-niewesoło...mój szef mało do dogadania się...a jeżeli np.bym się sama zwolniła a w socialu powiedziałabym,że chcę znalezć pracę tu na miejscu-bo dojeżdżam ponad 20km...?Przejdzie?Lubiczanka - jeżeli chodzi o przejście z macierzyńskiego na JA lub JB... to przede wszystkim musi ci się skończyć maternity i po tym odczekaj kilka dni i wtedy możesz zgłosić się do socjala po formy. oczywiście wcześniej musisz pogadać z pracodawcą, żeby to on cię zwolnił... ponoć jeżeli sama się zwolnisz, to nie chcą przyznawać JB / JA. no i generalnie - starając się o zasiłki musisz być bezrobotna. a będąc na maternity teoretycznie dalej jesteś zatrudniona. więc leć do swojego boss'a i pogadaj z nim, czy mógłby napisać ci taki letter, ze ze względów ekonomicznych itp. nie ma możliwości Twojego powrotu do pracy (czy coś w tym stylu), potem weź P45 no i wtedy do socjala. na decyzję możesz poczekać, ale wtedy wypłacają wstecz - od daty złożenia wniosku.
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Powinno.. Masz malutkie dziecko i chcesz jak najmniej czasu tracic na przejazdy... i chcesz byc jak najblizej w razie...choroby, goracczki itd..
ja mam ten sam problemmam gnojka,a nie szefa i jesli mnie zmusi sytuacja to tez wlasnie w te sposob chcialam zakombinowac-dosc duza odleglosc do pracy i niemoznosc dotarcia do domu odpowiednio szybko w razie wu.Moze przejsc-bo tak dziewczyny robilyZycze powodzenia i daj znac czy sie udalo of course;-)
przejdzie,u mnie przeszlo;-)Uuuuu-niewesoło...mój szef mało do dogadania się...a jeżeli np.bym się sama zwolniła a w socialu powiedziałabym,że chcę znalezć pracę tu na miejscu-bo dojeżdżam ponad 20km...?Przejdzie?
Tylko w socjalu nie mozesz nic wspomniec o dziecku
Oni wiedza ze ty masz dzieci itp ale zeby dostac JB/JA musisz byc zdolna do pracy i poszukiwac jej.
Mam nadzieje ze wiesz o co chodzi?
reklama