reklama
Aga79
Aktywna w BB
Z tego co wiem to od nowego roku , jeśli odmówisz to obetną Ci wypłatę. Przynajmniej tak pisze w budżecie. (chyba do 150€ tyg). Kursy są w pobliżu miejsca zamieszkania. Jeśli chcesz, ale tylko jeśli Ty chcesz to wyślą Cię dalej i dopłacać będą za dojazdy. Z opieką nad dzieckiem to nie wiem, ale od razu na rozmowie powiedz, że nie masz co zrobić z dzidzią i jakie proponują Ci rozwiązanie... może wcale nie zaproponują Ci kursu w takiej sytuacji. (Mi że jestem w ciąży nie zaproponowali, rozmowę miałam na początku ciąży. Dodatkowo podparłam się tym że opiekuję się synem a mąż pracuje... i właściwie mogę iść na kurs ale po 17tej... )A oni mają kursy po 17tej tylko dla osób pracujących, wiec obyło się bez kursu ;-);-);-)Dzieki Aga,teraz juz mniej wiecej wiem na czym to polega:-)
Odmowic to chyba nie mozna co?
A nie wiesz czy oni gdzies daleko od miejsca zamieszkania wysylaja na taki kurs?
Edist:
We wtorek mam ta rozmowe i w zwiazku z tym mam pytanie (jeszcze) od razu jest ten kurs czy trzeba czekac?
Chodzi mi o to czy zaczyna sie np.za tydzien czy za dwa od tej rozmowy?
Pytam sie bo nie wiem co z malym:-(
Jestem w kropce
Pozdrawiam
Dziewczyny, czy otrzymalyscie pomniejszona kwote za JA od nowego roku? ja wczoraj odbieralam pieniadze i dostalam 14 euro mniej za tydzien. Nie wiem co o tym myslec bo nie mialo byc zadnych obnizej na JA? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Aga79
Aktywna w BB
WitajDziewczyny, czy otrzymalyscie pomniejszona kwote za JA od nowego roku? ja wczoraj odbieralam pieniadze i dostalam 14 euro mniej za tydzien. Nie wiem co o tym myslec bo nie mialo byc zadnych obnizej na JA? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Jesteś w błędzie ... W budżecie na 2010 rok uchwalili że JA tak samo jak JB zostaną obniżone... 8,30 tyg + jeśli pobierasz pieniądze na współmałżonka 5,50.
dokładnie przeczytać możesz na budżecie Budget 2010-Information from CitizensInformation.ie
Ja dostaję pieniążki w czwartki wiec nie wiem ile mi wpłynie, ale spodziewam się mniej niż w tamtym roku.
Pozdrawiam
julia28
Mama lutowa 2007
to prawda zmiejszyli od nowego roku ...............a 14e to chyba nie tak duzo niema takiej tragediii:-)Witaj
Jesteś w błędzie ... W budżecie na 2010 rok uchwalili że JA tak samo jak JB zostaną obniżone... 8,30 tyg + jeśli pobierasz pieniądze na współmałżonka 5,50.
dokładnie przeczytać możesz na budżecie Budget 2010-Information from CitizensInformation.ie
Ja dostaję pieniążki w czwartki wiec nie wiem ile mi wpłynie, ale spodziewam się mniej niż w tamtym roku.
Pozdrawiam
Dziekuje dziewczyny za wiadomosc, o tym faktycznie nie wiedzialam. Pozdrawiam
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
na decyzji masz napisane ile masz dni na odebranie tych pieniazkow-)bodajze 3 dniale sprawdz
reklama