reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

dziewczyny co do CHB to irlandka mi mówiła ze czasami tez dostają ale bardzo żadko:tak: a listy wysyła sie "za potwierdzenie odbioru" nic sie za to nie płaci i masz pewność ze dojdzie:tak:ja zawsze tak wysyłam:tak:
a pisałam ze date specjalnie taką wstawiają:wściekła/y:
ja jeszcze bym do nich zadzwoniła barmanka i zapytała dlaczego taka data i wtedy oni zaznaczą ze tu jesteś i nie wstrzymają:tak:

reklama
dziewczyny co do CHB to irlandka mi mówiła ze czasami tez dostają ale bardzo żadko:tak: a listy wysyła sie "za potwierdzenie odbioru" nic sie za to nie płaci i masz pewność ze dojdzie:tak:ja zawsze tak wysyłam:tak:
a pisałam ze date specjalnie taką wstawiają:wściekła/y:
ja jeszcze bym do nich zadzwoniła barmanka i zapytała dlaczego taka data i wtedy oni zaznaczą ze tu jesteś i nie wstrzymają:tak:
ja zaplacilam 5 euro za potwierdzony:tak:

A więc ja dwa miesiące temu wysłałam list (najzwyklejszy w świecie) w związku ze zmianą adresu i nie mieli żadnego problemu, bo list od nich dotarł na nowy adres:tak:
[FONT=&quot]Stary adres[/FONT]
[FONT=&quot] Data[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Child Benefit Section[/FONT]
[FONT=&quot]St. Oliver Plunkett Road[/FONT]
[FONT=&quot]Letterkenny[/FONT]
[FONT=&quot]Co. Donegal[/FONT]
[FONT=&quot]Imię i Nazwisko[/FONT]
[FONT=&quot]PPS Number: [/FONT]xxx

[FONT=&quot]Change of Address

[/FONT]
[FONT=&quot]Dear Sir/Madam,
[/FONT]

[FONT=&quot]I would like to inform that I have recently changed my address to:[/FONT]

[FONT=&quot](nowy adres)[/FONT]

[FONT=&quot]and I will be obliged if you would update my personal details in your database accordingly.[/FONT]

[FONT=&quot]Yours sincerely,[/FONT]
...

Nie załączałam żadnych rachunków i nic żeby udowodnić nowy adres:no:
List do wypełnienia przez pracodawcę dostałam z ponad 14-dniowym opóźnieniem, ale odesłałam po dwóch dniach w ich kopercie i październikowy CB miałam, a byłam ciekawa czy wszystko będzie ok.
Ja na razie nie narzekam, bo nie mam z nimi żadnych problemów:huh: Oby tak było zawsze:rolleyes:

Ostatnia edycja:
reklama
No to ja wyslalam podobny tylko email:

Dear Sir, Madam,
I would like to advise you that recentely I changed my address.
Old address: ..............................
New address: ....................................
My details are as follows: tutaj napisalam imie,nazwisko i nr.PPSN

Please forward all correspondence related to the child benefit and early childcare suplement to our new postal address. Rest of details remain unchanged.

Kind regards,

Do góry