reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Martuana ja tez :) i jakos dostaja ale cos jednak jest na rzeczy bo z tego co pamietam to dwie dziewczyny na limerydzkim watku pisaly ze im wogole nie przyznano CHB...i to mnie wlasnie zastanawia, hm....ale tam chyba byly przypadki takie ze nie mieli im jak udowodnic tego Habitual....cos tam... no i nie sa tu dwa lata....

dziewczyny czy moze zna ktoras odpowiedz na moje pytanie,bo zadna mi nie odpisala:-(
o to mi chodzi:
Ja tez zlozylam paiery o JB z 2tyg temu i tez mi powiedzieli ze dlugo sie czeka\,ale nie wiem ile.
A przyszla Ci juz jakas decyzja?
Odchaczylam sie raz a teraz nie wiem co dalej,czekac na decyzje czy jak to jest?

Skopiowalam z ostatniego mojego posta

dziewczyny czy moze zna ktoras odpowiedz na moje pytanie,bo zadna mi nie odpisala:-(
o to mi chodzi:
Ja tez zlozylam paiery o JB z 2tyg temu i tez mi powiedzieli ze dlugo sie czeka\,ale nie wiem ile.
A przyszla Ci juz jakas decyzja?
Odchaczylam sie raz a teraz nie wiem co dalej,czekac na decyzje czy jak to jest?
Skopiowalam z ostatniego mojego posta

mój znajomy czekał 3 tygodnie:tak:

Ewelcia trudno powiedziec ile sie czeka... Jedni czekaja dwa tygodnie a inni dwa miesiace. My nie jestesmy w stanie tego przewidziec...Piszac "odchaczylam" rozumiem ze chodzi o podpis, tak? To niezaleznie od tego czy juz otrzymjesz pieniazki czy jescze nie podpisywac sie musisz...mozesz tez isc od Health Board i oni ,ze tak powiem, wyloza kaske za socjal a potem sie z nimi rozlicza a ty bedziesz juz otrzymywala pieniazki....:tak:

Beakta tak chodzi o podpis!!!
Wiem ze raz w miesiacu trzeba isc na podpis tylko jak to jest?mam czekac na decyzje tak? i tam bedzie napisane kiedy mam isc na kolejny podpis czy jak?zapomnialam sie zapytac jak mialam rozmowe z oficerem:sorry:

ewelcia ja Ci nie pomoge bo u mnie skonczylo sie na zlozeniu wniosku i tyle. Jakies interwiew mi wyznaczyli na grudzien a babka powiedziala ze zasilek to dostane jak juz to po nowym roku:eek:nie odhaczam sie ani nic, nawet im p45 jeszcze nie donioslam bo ten palant mi robi problemy,a o powod odejscia z pracy mnie nie pytala, moze na tym interwiew zrobia lepszy wywiad;-)

ja tez nie wiem,ale kolega dostał kartke z datami wszystkimi,kiedy ma sie podpisac:tak:nie wiem czy pocztą mu to przyszło czy dali w ofisie

reklama
agusiek ja juz mialam to interviu to jest rozmowa z oficerem.zlozylam wniosek w piatek a w srode juz mialam z nim rozmowe o 9:30!!! spolznilam sie 10min bo byly korki ale na szczescie mnie przyjal:tak:.
podobno trzeba byc na czas bo inaczej wyznaczaja inna date!!!
mnie wlasnie na tym interviu sie pytal o powod,troche kitu nawciskalam,dal mi aka forme do wypelnienia a z tylu musialam napisac gdzie szukalam pracy:eek:dopiero jak ta forme dostalam to zanioslam 3cv i tyle a no i zarejstrowalam sie w FAS-ie!!!
Skoro ty masz wyznaczona rozmowe na grudzien to teraz zanies gdzies kilka cv,ze niby szukasz pracy!!!bedzie to lepiej wygladalo,bo ja zarejstrowalam sie jakos po20 wrzesnia a pracy bylam szukac chyba 30 i taka tez date musialam wpisac!!!! troche lipa,ale xzobaczymy,mam nadzieje ze bede miec zasilek:-p:cool2:

Do góry