reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Mam nadzieję, że nie pochwale "dnia przed zachodem słońca", ale nauka idzie nam dobrze.
Położyłam ją do łóżeczka i siedziałam cały czas przy niej podając smoka. Było trochę płaczu, a raczej popłakiwania (jakby był alarm to bym ją musiała wziąć na ręce). No i po 20 minutach zasnęła. Ciekawe na jak długo? Ale i tak dobrze, ze śpi u siebie :))))).
Ostatnio tak nie chciała, ale dziś bez alarmu to wytrzymałyśmy do końca.

Jak zadziała na moją przez tydzień to dam znać. To może Rubi i twoja da rade. W końcu bliźniaczki :))).

deli ;-) nasze blizniaczki jednak sie roznia - Monia nie toleruje smoka :-(

anitek ;-) nie jestes sama.... Monia tez szczerze nienawidzi fotelika samochodowego i nie lubi jezdzic autem :-( i tez jak mamy gdziekolwiek wyjsc z domu to mam dusze na ramieniu :-/

ale ale... MONIA PRZESPALA CALA NOC ;-) po raz pierwszy w zyciu ;-) spala od 23:40 do 6:00 :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Rubi ale masz fajnie oby tak cały czas było:tak:

Od tygodnia kłade Tomka spać przy tej muzyce i powiem wam że szybko się uspokaja jak to słyszy i nawet pomaga jak płacze - no nie zawsze ale jednak jakiś ratunek mam [video=youtube;vQVeaIHWWck]http://www.youtube.com/watch?v=vQVeaIHWWck[/video]

ojoj pozazdrościć mamom dzieciaczków które się nie budzą w nocy wcale :-)
u mnie jest różnie, ale ostatnio nie narzekam, bo po kąpieli ok 20 Marcel padał i pobudka na karmienie o 1, szybka zmiana pieluszki i sen w try miga a potem o 5 karmienie przez sen ;-) i do 7 pospał
a tak ogólnie to się zdarza że standardowo co 3 lub 4 h karmienie a czasem stękanie z powodu kupki i już
Malinka link od Ciebie do sonaty przydał się właśnie bo była Maruda a teraz grzecznie po przesłuchaniu 3 razy grzeczniutko leży i się uśmiecha :-D

ja też zamówiłam tę płytę "sleepy eyes" i dzisiaj przyszła. Mój mąż dostał ataku śmiechu jak puściłam "czy ty poważnie kupiłąś płytę z odgłosem suszarki??" pytał... nie wiem jeszcze jak działa na małego, bo otworzyłam kopertę, jak już spał ;-)

Moja Karolinka w nocy nie narzekam spi dobrze....jak zasnie ok 2o to potem ma ze 2 pobodki,ok.12-1,no i potem ok.4-5 ...i spi to zalezy do 7-8....
A w dzien to juz nie wiem od czego zalezy ,raz spi ladnie,a raz marudzi....a lubi usypiac przy odkurzaczu,suszarce,ale najlepszy usypiacz,to jak gotuje i mam w kuchni wlaczony okap( a u mnie cos glosno buczy...he,he...):-D:-D:-D

ja też zamówiłam tę płytę "sleepy eyes" i dzisiaj przyszła. Mój mąż dostał ataku śmiechu jak puściłam "czy ty poważnie kupiłąś płytę z odgłosem suszarki??" pytał... nie wiem jeszcze jak działa na małego, bo otworzyłam kopertę, jak już spał ;-)

do mnie ta plytka przyszla dzisiaj - puscilam i..... "fuck, znow jakas uszkodzona mi sie trafila" i dopiero po chwili zaskoczylam ze ta akurat taka "uszkodzona" ma byc ;-):-):-D:-D

reklama
Do góry