reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Moze ja tez tak sprobuje... Moze on nie tyle co chce cyca tylko wlasnie mojego dotyku... Sprobuje z tym policzkiem tak jak Ty:tak: Moj nieraz jak zasnie przy cycku to nawet go nie rusza zaczepialnie za noska, nic... Poprostu on spi a Ty mozesz go zaczepiac ile wlezie byle by nie zabrac cycka bo wtedy jest krzyk... Musze go koniecznie nauczyc w dzien lezec w lozeczku! To bedze pierwszy krok do tego zeby w nim zasnal... Tylko jak? Chyba sprobuje metada P. Hogg! A Ty DELI jak ja przyzwyczailas do lezenia w lozeczku bez placzu?

reklama
Karuzela, siedzenie przy niej. Jak moja zasnęła przy butli to też ją nic nie mogło obudzić czyli dotykanie, bo jak chciałam odłożyć to od razu oczy jak 5 złoty.
Dotyk jest bardzo ważny dla naszych dzieci. Tak się komunikujemy z nimi.
Metoda P. Hogg czyli odkładanie po uspokojeniu Oliwie tylko nakręcała do głośniejszego krzyku, ale Wam życzę powodzenia.

Oleńka na pewno się uda. Trzeba być cierpliwym.
Możesz spróbować:
- głaskanie po główce,
- trzymanie na rączkę lub by on ciebie chwycił za palec,
- dotykanie po klatce piersiowej.
U mnie to się jeszcze sprawdza.

Melduje, że malusia znów zasnęła sama :). No może nie do końca, bo leżałam przy niej i trzymała mnie za palec, ale bez noszenie i lulania :).

Witam,

Ja w zeszłym tygodniu kupiłam ta płytę na allegro i powiem szczerze że jest SUPER. Na początku też wydawało mi się że to okropnie drogo ale przyparta do muru - Karolinka non stop płakała, więc tonący brzytwy się chwyta - i nie żałuję. Co prawda wydałam ponad 50 zł ,ale to i tak tańsze od ciągłego działania suszarki, i bezpieczniejsze o czywiście - a jaka to wygoda - właczam na ciągłe odtwarzanie i nie musze pełnić warty przy właczonej suszarce a i rachunki będa niższe;]

tak czy naczej - bardzo polecam - DZIAŁA ;]
na płytce jest tez nagranie odkurzacza- też się sprawdza;D

wyspana mama ;D

Sen Bobasa oczywiście ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
BOZE JESTEM W SZOKU:szok::szok::szok: Alex po zabawie na macie zrobil sie spiacy wiec wzielam go do lozeczka!Oczywiscie placz odrazu ale przytulilam do jego policzka moj policzek i po paru minutach przestal plakac:szok::szok: Zaczal szukac cycka ale ja dalej trzymalam policzek i nie minelo doslownie 5 min i juz zasnal... Jaka ja szczesliwa jestem... DZIEKUJE DELI!!! :-)

A jak ja po karmieniu kladziesz do lozeczka to Ci nie placze? U mnie jest ten problem ze nie da sie go polozyc... Wieczorkiem zasypia sam w lozeczku a w dzien nawet nieche dotknac na sekunde materaca bo zaraz jest krzyk:eek: Po karmieniu i zabawie jak juz jest spiacy to tak marudzi( nic mu sie wtedy nie podoba) ze tylko cycek go uspokoi! I wtedy nic nie je tylko sobie go ciumka... A na smoczka patrzec nie moze odrazu ma odruch wymiotny:eek: jak daje mu cycka do zasniecia to musi byc w rozku bo jak zasnie to tylko tak da sie go odlozyc do lozka:eek: Jestem zla na siebie ze Alex tak zasypia:wściekła/y:
DELI Twoja mala wogole nie placze jak lezy w lozeczku? Szczesciara z Ciebie:-)

no nie.... Alex to moja Monika w wersji meskiej :-) nastepny "blizniak" :-D

Monia umie juz lezec w lozeczku bez krzyku - nauczyla sie w szpitalu ale ie jak jest spiaca... no i nie zasypia przy cycu tylko ja kolysze...

a ten odruch wymiotny kazali nam skonsultowac z logopeda - moze tam poradza jak Monie do smoczka przekonac :tak:

reklama
no nie.... Alex to moja Monika w wersji meskiej :-) nastepny "blizniak" :-D

Monia umie juz lezec w lozeczku bez krzyku - nauczyla sie w szpitalu ale ie jak jest spiaca... no i nie zasypia przy cycu tylko ja kolysze...

a ten odruch wymiotny kazali nam skonsultowac z logopeda - moze tam poradza jak Monie do smoczka przekonac :tak:
A czemu koniecznie chcesz ja do smoka przekonac??Nie kazde dziecko chce smoka i czasem sie trzeba z tym pogodzic. Milosz tez jest bez smoczka ale ma to swoje zle ale i dobre strony

Do góry