reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

reklama
A czy wasze maleństwa śpią na poduszkach? (mam na myśli taką płaską, cienką poduszeczkę). Podobno jest to dla dziecka niebezpieczne, ale o wiele milej jest przecież zasypiać na podusi niż na "twardym" materacu. Myslicie że dziecku, które jeszcze nie potrafi przewrócic sie samo na brzuszek cos może się stać na takiej poduszeczce?
moja Maja śpi w łóżeczku na poduszce klinie, o takiej KLIN BEZPIECZNA PODUSZKA DLA NIEMOWLĄT ZDROWY SEN (822462162) - Aukcje internetowe Allegro
a w wózku mam płaską, małą poduszeczkę :tak:

Ja w łóżeczku mam poduszkę, ale pod materacem - tak mi doradziła położna. Dzięki temu materacyk jest leciutko po skosie i mały główkę ma nieco wyżej od dupki, a plecki leżą na prostym.

moja Maja śpi w łóżeczku na poduszce klinie, o takiej KLIN BEZPIECZNA PODUSZKA DLA NIEMOWLĄT ZDROWY SEN (822462162) - Aukcje internetowe Allegro
a w wózku mam płaską, małą poduszeczkę :tak:

Ja w łóżeczku mam poduszkę, ale pod materacem - tak mi doradziła położna. Dzięki temu materacyk jest leciutko po skosie i mały główkę ma nieco wyżej od dupki, a plecki leżą na prostym.
no wlasnie my takiego klina nie mamy ale nam tu poradzono zeby podniesc materacyk(od str glowy) o ok 30 stopni.wiec podlozony mamy kocyk.ale Amelka ostatnio tak sie wierci w lozeczku ze jej raczej bez roznicy;-):-Di tak rano budzi sie prawie w poprzek:tak::-D

my też mamy klinik w łózeczku, w wózku na płasko jeździmy ;-)

patent z kocem zwiniętym pod materacykiem tez dobry, my na początku przez kilka dni podkładalismy książki pod przednie nogi łózeczka- efekt taki sam, tylko wizualnie troche nie teges :laugh2:

A ja jak kiedyś nie miałam problemu z usypianiem małego tak teraz masakra.w nocy śpi z nami bo jak się obudzi na pierwsze nocne karmienie to potem nie chce zasnąć i płacze...W dzień też ostatnio marudny i muszę go nosić żeby zasnął :-(

A moja mała zasypia tylko w łóżeczku. Ostatnio wzięłam ja do nas, a ona nie chciałam z nami spać. Smutno mi się zrobiło. Kiedyś było zasypianie na rączkach i noszenie, a teraz wszystko beeeeee nic tylko łóżeczko cacy do spania.

Moja też w łóżeczku usypia. Kładę ją, troche pomarudzi, powierci się i usypia...

Choć ostatnimi wieczory nie idzie nam to tak gładko, ale ważne, że huśtać nie musze!!

reklama
Z moja tez coraz trudniej...juz nie chce w ciagu dnia zasypiac sama...placze,wierci sie,chce na raczki...a widze,ze jest spiaca,bo trze oczka...i w ogole widze po oczkach...ze chce spac....ale nie chce zasnac sama.
Ale mimo to zostawiam ja w lozeczku...pojde,pogadam do niej czule ,pogladze po policzku....przyloze pielusie...i minie 10 do 15 minut i spi.
Nie chce jej nauczyc zasypiana na raczkach.Nie uczylam od poczatku wiec teraz tez musze byc twarda.

Do góry