reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

reklama
To mój Hubercik też aniołek :). Rano wstaje 6:30-7:30. Je co 3 godziny, W międzyczasie bawimy się i między każdym jedzonkiem jest krótka drzemka 30-60 minut. Jak jest pogoda (ostatnio ciężko z nią u nas:-() to obowiązkowy spacerek. Wystawiam wózek na klatkę i mały już śpi:-) Nawet jeśli przebudzi się na spacerku to nie ma żadnej awantury. Uwielbia przebywać na świeżym powietrzu. Około 19 kąpanko (codziennie), jedzonko i kładę go do łóżka (śpi ze mną). Zasypia sam a ja w tym czasie sprzątam po jego kąpieli. W nocy budzi się różnie - czasami raz, czasami dwa razy. Zje, zmienię mu pieluszkę i śpi dalej. W dzień jak zasypia, to najczęściej kładę się obok niego. Przytula swoje czółko do mojego, rączką chwyta mój polik i zasypia. Czasami muszę go usypiać w wózku, ale to sporadycznie.

Moja Mania w dzień śpi raz między 14-17, zwykle właśnie 3h.
Zdarzy jej się zasnąć wcześniej lub później,ale nie na dłużej niż 40minut.
Ze spaniem w nocy jest tak:
zwykle między 3-5 rano się budzi na jedzenie (jak zaśnie po kąpieli gdzieś po 21),
potem 3h snu i znowu jedzenie i czasem prześpi po jedzonku do 9-10 rano, ale naprawdę rzadko.
Jak na spacer ma wyjść to jest nie lada lament, za to w drodze śpi ładnie. dopiero w sklepach się budzi i krzyczy.
A tak to ona od początku taka aktywna była. Zdarzało się,że całe dnie bawiła się i nie spała:)

u nas niestety jakoś tak się rozregulowało że mały wieczorem do 22-23 jest aktywny - muszę coś z tym zrobić ale to już jak z grypy wyjdziemy bo on teraz więcej w dzień śpi ale prawdopodobnie tez sobie z wirusami walczy więc nie będę go wybudzać...a spacerek jest codziennie- odkąd skończył tydzień to może ze 3-4 razy nie był na spacerze

A czy wasze maleństwa śpią na poduszkach? (mam na myśli taką płaską, cienką poduszeczkę). Podobno jest to dla dziecka niebezpieczne, ale o wiele milej jest przecież zasypiać na podusi niż na "twardym" materacu. Myslicie że dziecku, które jeszcze nie potrafi przewrócic sie samo na brzuszek cos może się stać na takiej poduszeczce?

O wiele milej jest zasypiac doroslej osobie na podusi niz twardym materacu...;-)
Mysle,ze Nasze dzieciaczki nie przywiazuja do tego zbyt duzej uwagi:-D

Moja spi na plaskim...pieluche tetrowa tylko podkladam.
Nie wiem kiedy poloze ja na podusi...jak skonczy 6 miesiecy ?:confused2:

Ja swoja klade wlasnie na takiej cienkiej podusi.....Gosie tez tak kladlam i nic jej nie jest,ma prosty kregoslup ,no i nie zadusila sie,.....bo jak tak na plasko calkiem malutka lezy,to mam wrazenie ze pupe ma wyzej(chyba przez pampersa :laugh2:) niz glowe :sorry:

reklama
ja Mika ukladam bez podusi, ale zauwazylam, że jak kocyk mu sie podwinie pod glowka to jest mu lepiej; jednak podusi na razie nie bede podkladala

malinka suuper, trzymaj kciuki, żeby moj Miko tez tak sypial

Do góry