reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

A mi ostatnio Synek krócej śpi :szok::-:)-(
Już ładnie przesypiał całe noce a teraz budzi się ok. 3-4 w nocy :eek::eek:
Nie wiem co to się Mu przestawiło i kiedy zamierza z powrotem spac całą noc :wściekła/y:

reklama
uwaga uwaga

Moja szanowna corka Monika S. w ciagu ostatnich 2 dni samodzielnie zasnela az 3 razy!!!
zaspypia sama wieczorem i w nocy czyli jak jest ciemno...jak sie tylko przeprowadzimy to w jednym pokoju zrobie zaciemnienie totalne i beda ja tam kladla spac w dzien :-)

chodzilo mi tez po glowie wstawienie lozeczka do piwnicy ale....nieee no ...zartowalam :-);-):-D:tak:

mniej placze a troche wiecej spi - chyba jednak meczylo ja zapalenie drog moczowych i dlatego plakala...

no to super, ze Monia ci tak ładnie zasypia
co do zaciemnionego pokoju to ja bym się bała o pomyłkę dnia i nocy :( ale nie wiem do kiedy dziecku może się pomylić :(
popołudniu jak jest ciemno zapalam Oliwii lampkę by wiedziała że jest dzień :)))

suuper rubi, Monia to dzielna dziewczynka.
ach, kiedy moj Mikus bedzie sam zasypial ???

deli ja robie podobnie w dzien mam zapalone swiatlo jak jest szarawo na dworze, a dopiero na noc lampke. Mysle, ze jest cienka granica i dzidzius moze rzeczywiscie miec problem z odroznianiem dnia i nocy

dziewczyny nie wiem czy to dobry watek ale ja o SMOCZEK chce zapytac

Adas wczesniej umial ssac ale przestalismy dawac od bardzo dawna i teraz nie umie:eek: moze to wina smoczka bo wczesniej taki dla noworodkow mial a teraz wiekszy - niby od 3 miesiecy
Wy na wieksze tez zmienilyscie?
on mysli ze smoczek to zabawka
a potrzebuje czegos zeby go wyciszyc bo zasypia tylko przy piersi,
i ostatnio wieczorami jak po kapieli nie jest glodny to horror nam urzadza
wczoraj juz po 23ej mialam dosc, zostawialam go z tatusiem i prysznic poszlam brac i tatus taki zawsze madry co do wychowaczych metod na rekach go uspil w koncu
ale co sie Adas naplakal to jego:-(

Ja mam smoczki od 0-6 mc i jeszcze nie zmieniałam rozmiaru
Może spróbuj inny smoczek

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam nowy kształt i nie pasował jej za nic, dopiero jak wróciliśmy do tego samego ale dla starszych dzieci wzięla go do buzi.
Dziewczyny, tragedia, Po wspólnym spaniu w Polsce Jagoda nie chce spać w łóżeczku. Owszem zaśnie w nim, ale po karmieniu nie chce wrócić, a ja nie mam siły wisieć nad nia w nocy i usypiać, zwłaszcza że znowu je co 2 godziny.

reklama
Do góry