reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

u nas jest tez rutyna:tak:
co 2 godziny karmienie, w tzw miedzyczasie zabawy i raz dziennie spacer- czas na obserwacje swiata z wozka czasami usnie
wieczory zawsze bardzo marudne
po kapieli okolo 20ej zasypia Adas i spi do rana
drzemki max 2 po 40 minut

reklama
Oj Rubi pamiętam jeszcze jak ja biegałam z małą na rekach i sypianie z nią ma klatce piersiowej, a teraz mam raj na ziemi :))). Życzę ci by i Monia przestała się bujać.

u nas też usypianie na rączkach, w bujaczku lub wózku :-(. Przez kolki tak panienke rozpuściliśmy :tak:

a Julcia tryb ma dwugodzinny - jedzonko, zabawa i spanie. Czasem nie spi między karmieniami ale przerwaznie chce choć na chwilke (na 5-15 min) zamknąć oczka. Raz lub dwa razy dziennie pospi dłużej (np po spacerku) około godzinki.
Wieczorem jest kąpiel około 20 i Julia idzie spać około 21-22
w nocy budzi się 2 lub 3 razy, najczęściej o 2 i 6 :tak:

Poraz kolejny widze, ze mam aniołka.
Mała je co 3 godziny. Po każdym karmieniu jest czas na zabawe. Jak się już znudzi biore ją na rączki. Gadamy, bawimy się, czytamy bajki, potem sen - zazwyczaj około godzinki czasu.
Najwięcej mała śpi na spacerze. Dzisiaj np 3 godzinki :-)
Sama zasypia w łóżeczku, a położona spać o 21'ej budzi się około 5 nad ranem.

Raj na ziemi!!

Jeden minus... Terorystka pod względem jedzenia. Jak jest głodna płaczem przekrzyczy wszystko i wszystkich. I nie ma, że poczeka 5 minut. Jedzenie ma być natychmiast!!

A ja pociesze mamy moja też była taka jak wasze, a teraz jest Aniołkiem słodkim. Jeszcze troszkę i u was tak będzie.

Z tego co czytam to widze ze Wasze dzieci juz malo spia w dzien! U nas jeszcze Alex duuuzo spi:eek:
Wstaje o 8-9 na jedzonko, 2 godziny akywnosci, jedzonko i spanko do 13!! Znow jedzonko, aktywnosc do 15 i spanko do 18:eek: I znow jedzonko, aktywnosc do 20-21, kapiel i spanko do 12 w nocy. o polnocy zje i dalej spi do 8-9...

Moja Gabrysia od początku przesypiała całe noce. Dopiero teraz zaczyna się budzić o różnych godzinach. A w ciągu dnia to z dwie porządne drzemki muszą być takie po 2 godziny. Reszta to takie godzinne chwilowe przymknięcie oka.

reklama
Do góry