reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

śpij kochanie , regulowanie trybu dnia naszych maluszków

Miłosz ostatnio tez mniej śpi z rana około 40 min i po południu róznie godzinke czasem dwie. Zasypia wieczorem na dobre koło 20ej:tak:

reklama
u mnie jest różnie dwie drzemki albo po 30 minut albo godzinne,na sapcerku zawsze ponad 3 godzinki,popołudniu śpi mi od 1,5-2 godzin i o 20 śpi juz na noc

U nas różnie. Jak jest tatuś to Oliwia cały dzień może nie spać czyli zawsze w weekendy. W tygodniu jak jest za mną śpi po każdym jedzeniu. Choć ostatnio coś mi się przestawia rano po 2 śniadaniu śpi 2 godziny i popołudniu po 4 posiłku znów około 2 godzin + spacer :-).

u nas tez drzemki ok 30-40 min trzy w ciagu dnia. a Mikus chodzi spac dopiero o 22 na dobre (tzn do np 24, bo pozniej jest "le'). jak chodzilismy na spacery to tez potrafil spac w poludnie nawet 2,5 godz

Mój różnie z tym spaniem w dzień :tak:
Na spacerze to jakies 2-3 godzinki śpi a oprócz tego tylko co najwyżej godzinne drzemki :-)
Na spacerze to wystarczy że z klatki wyjdę a Adrianek juz śpi :-D
To samo wieczorem, wykąpiemy się, nakarmimy i spanko :-):tak:

U nas pobudka okolo 7.30, w trakcie dnia 3 drzemki kazda okolo 40 min po jedzeniu (jak w zegarku) 2x po okolo 40 minut i jedna do 2h. Spac idziemy o 18.30.
Gdzies czytalam , ze aby dzidzia ladnie spala w nocy i szla spac o 18-19 ostatnia drzemka powinna sie konczyc okolo 14.30. Ja Bastkowi pozwalam spac gora do 16 a i tak ladnie zasypia okolo 18.30.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas pobudka okolo 7.30, w trakcie dnia 3 drzemki kazda okolo 40 min po jedzeniu (jak w zegarku) 2x po okolo 40 minut i jedna do 2h. Spac idziemy o 18.30.
Gdzies czytalam , ze aby dzidzia ladnie spala w nocy i szla spac o 18-19 ostatnia drzemka powinna sie konczyc okolo 14.30. Ja Bastkowi pozwalam spac gora do 16 a i tak ladnie zasypia okolo 18.30.
moja miedzy 16-17 ma ostatnią drzemke ,a i tak potem koło 20 juz śpi

Do góry