reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Mój Miłosz ma 76cm ,dziś go zmierzyłam,a ostatnio ważony był mikesiąc temu to miał 9300.Ha ,krótki jest :)

Sewerynek ma skończone 7 m-cy, waży 7kg. i mierzy 70cm. Jak widać zalicza się do tych "drobniutkich". Urodził się również drobniutki bo ważył zaledwie 2450g i miał 52cm dlugości. Próbuję go troszkę podtuczyć, ale to chyba kwestia genów...

Mój Kuba obecnie waży 10200 g przy wzroście gdzieś między 74-80 cm (prawie nie mieści mi się w głębokim wózku, a ów ma długość 80 cm - Kuba jest na styk). 6-go lutego skończył 7 m-cy.

obraz0047uq.jpg
Moja Oliwka ma 11 miesięcy i waży 11kg a mierzy 80cm.

Moja Zosia ma 19miesiecy i waży 1130g, mierzy 83cm. Mój synek Adas natomiast ma 6 tygodni i waży 5560g. (przy urodzeniu 3550g):D

A ja mam małego chudzielca - 9,5 miesiąca waga 8200 wzrost 73,5. Mało ostatnio przybiera, a apetyt ma, może to kwestia tego, że jest bardzo bardzo ruchliwy. I geny też, na pewno, oboje jesteśmy szczupli.

Czesc dziewczyny!
Mam jedno pytanie: Jak sie mierzy dzieci w Polsce? (mieszkam w Szwecji) Bo moja mala miala 51 cm jak sie urodzila i nie byla wcale mala. Tu jak maja po 52-55 to juz wielki bobas. Na dzien dzisiejszy moja Olivcia ma 66cm i wazy 6780g,bo bylam z nia na kontroli we wtorek.

reklama
Do góry