reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Kochane mamy!
Powiedzcie prosze niedoswiadczonej przyszlej mamie, jak szybko dziecko wyrasta z danego rozmiaru ciuszków? Szykuję wyprawkę a dziecko bedzie prawdopodobnie 'długie' (ze się tak wyrażę ) i wydaje mi się że rozmiar 62 będzie ok. Jak myślicie na jak długo taki rozmiar wystarczy? 2,3 miesiące????
Będe bardzo wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam
Powiedzcie prosze niedoswiadczonej przyszlej mamie, jak szybko dziecko wyrasta z danego rozmiaru ciuszków? Szykuję wyprawkę a dziecko bedzie prawdopodobnie 'długie' (ze się tak wyrażę ) i wydaje mi się że rozmiar 62 będzie ok. Jak myślicie na jak długo taki rozmiar wystarczy? 2,3 miesiące????
Będe bardzo wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam
aska outada skad wiesz ze dziecko bedzie dlugie? 62 to juz naprawde dlugie, bo przewaznie dzieci rodza sie ok 56-58cm. Moj Maluszek mial tylko 52cm. Jesli chodzi o moje doswiadczenie, to srednio co 2-3 m-ce wymieniałam mu wszystkie ciuszki. Niektore ponosił dluzej, inne krocej. Faktem jest ze rozmiar rozmiarowi nie rowny i 62 body jest ok ale 74 pajacyk za maly. I jak tu sie sugerowac rozmairami :laugh:?
aska outada
;D To tak jak myślałam z tymi ciuszkami. Lekarz mówi, że synuś rośnie szybko a potwierdził duże prawdopodobieństwo urodzenia "wysokiego" dziecka (niekoniecznie o dużej masie ) ponieważ mąż jest kawał chłopa ( wysoooki ) ;D Zresztą pożyjemy zobaczymy. Ja mam przygotowane może dwie sztuki z rozmiaru 56 najwyżej będziemy robic ekspresowe zakupy po porodzie
sylwia-lesiak
Fanka BB :)
Ja kupilam na poczatek 62 i milam na 3 miesiace
Wiesz w sklepie chce sprzedac jak najmniejsze! JA np nie poslycham sprzedawcy w sprawie recznika kupilam wiekszy z kapturkiem i jas sie jescze miesci a ten mniejszy za maly
Wiesz w sklepie chce sprzedac jak najmniejsze! JA np nie poslycham sprzedawcy w sprawie recznika kupilam wiekszy z kapturkiem i jas sie jescze miesci a ten mniejszy za maly
mordziulka
MAMUSIA HUBUSIA
ja tez mysle ze im wieksze tym lepsze bo na dluzej starczy! ja tez zaczynalam od 62 i mialam na 2 miesiace!!!!!!
aska outada
No to dobrze zrobiłam z tym rozmiarem 62. A co do ręczniczka to nawet nie wiedziałam, że są jakieś większe i mniejsze. To kupię od razu 2 większe, przeciez ręcznik to nie spodnie i nie musi byc na wymiar
aska outada ja zanim się Areczek urodził miałam kupione ciuszki w rozmiarze 56 bo tak mi wszyscy doradzali żeby w takim rozmiarze kupić, ale Areczek się urodził bardzo długi bo 62 cm no i te ciuszki co kupiłam byłu za małe tak więc radzę kupić większy rozmiar niż za mały. Pozdrawiam
reklama