reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Gudrun nie jest to najlepszy wynik, być może jest jakiś konkretny powód niskiego przyrostu wagi? Np: alergia, przebyta choroba, refluks? jeśli nie, to też nie zamartwiałabym się na zapas, tylko obserwowała jak będzie dalej, a potem skonsultowała z lekarzem, jeżeli nadaj będzie słabo.
Moja Julka zawsze była chudziutka, aż do drugiego roku, potem skoczyła i wzwyż, i na wadze.
A Ula za to tyje jak mały balonik. Dzieci są bardzo różne.
Justynka waga dziecka to nie wyścigi, nie dołuj innych niepotrzebnie.
heh,nie chodzilo mi o dolowanie tylko posta wczesniejszego,ze dziecko w tym wieku nie powinno wazyc ponad 10kg.z dziecmi jest roznie i kazde jest inne.tylko tyle.pzdr

reklama
Naur - moja corcia urodzila sie z dosc niska waga 2,76. i ogolnie jest troche w tyle pod tym wzgledem. poza tym miala ze 2 okresy kiedy odmawiala jedzenia, nie wiem z jakich powodow..
lekarka mowila ze waga jest ok, ze nie mam sie co martwic..no ale rodzina meczy mnie ze dziecko na pewno chodzi glodne:wściekła/y:

Bartek jak się urodził ważył 4 kilo i miał 57 cm / teraz waży 44 kilo !:szok: - 13 lat
Kinia jak sie urodziła ważyła 3,45 kg i długa była na 56 cm / teraz waży 39 kilo !:shocked2: - 12 lat
Zuzia jak się urodziła ważyła 3.6 kg i długa była na 55 cm / teraz waży ponad 5 kilo :-) - 2 miesiące
Ale te dzieci nasze rosną :happy:

Bartek jak się urodził ważył 4 kilo i miał 57 cm / teraz waży 44 kilo !:szok: - 13 lat
Kinia jak sie urodziła ważyła 3,45 kg i długa była na 56 cm / teraz waży 39 kilo !:shocked2: - 12 lat
Zuzia jak się urodziła ważyła 3.6 kg i długa była na 55 cm / teraz waży ponad 5 kilo :-) - 2 miesiące
Ale te dzieci nasze rosną :happy:

A słyszałam, że następne dziecko jest większe od poprzedniego, a jednak nie.
Mojej Liwii to chyba nikt nie pobije. Na 2 miesiące ważyła 7 kg!!! :szok:

reklama
No to ja mam kruszyne. Misia 2 tyg temu wazyla 4800 (prawie 3 m-ce) a urodzila sie 3800:szok: Teraz jednak nadrabiamy zaleglosci, bo odkad mala jest tylko na butli to zaczela pedzic do przodu ze hej i pucie pieknie rosna:-)Nastepne wazenie w czwartek..

Do góry