reklama
oska
Fanka BB :)
Zarówno dziewczynka jak i chłopiec, wg. siatek centylowych, powinni przytyć co miesiąc o ok 500g. Wiadomo jednak,że każdy z nas jest inny...jeden człowiek jest chudszy, a inny grubszy. Podobnie jest z Dziećmi. Twoja Córcia waży 7.5kg..nie jest to dużo ale też nie za mało..średnia waga dla 8-9 mies.u dziewczynek to 8.5 kg.Matrwić można by sie było, gdyby waga Córki była mniejsza niż 7kg lub wieksza niż 10kg.Oczywiście jeżeli masz obawy skontaktuj się z lekarzem.
pozdrawiam:-)
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Nella, zapraszamy na sierpniowki 2006Moja Karolinka ma 13 miesięcy i waży 10kg., chociaż jak się na nią patrzry wygląda na więcej. Ile mierzy to dokładnie nie wiem, ubranka kupuję na 86.
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Natalia ma 70cm wzrostu i waży 8540g.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Wiki za 2 dni skończy 8 miesięcy, waży 8 kg, a ubranka nosi na 74:-)
justynka1
Mamusia Antoniusia
a moj antosiek wazy ponad 10 kgZarówno dziewczynka jak i chłopiec, wg. siatek centylowych, powinni przytyć co miesiąc o ok 500g. Wiadomo jednak,że każdy z nas jest inny...jeden człowiek jest chudszy, a inny grubszy. Podobnie jest z Dziećmi. Twoja Córcia waży 7.5kg..nie jest to dużo ale też nie za mało..średnia waga dla 8-9 mies.u dziewczynek to 8.5 kg.Matrwić można by sie było, gdyby waga Córki była mniejsza niż 7kg lub wieksza niż 10kg.Oczywiście jeżeli masz obawy skontaktuj się z lekarzem.
Gudrun nie jest to najlepszy wynik, być może jest jakiś konkretny powód niskiego przyrostu wagi? Np: alergia, przebyta choroba, refluks? jeśli nie, to też nie zamartwiałabym się na zapas, tylko obserwowała jak będzie dalej, a potem skonsultowała z lekarzem, jeżeli nadaj będzie słabo.
Moja Julka zawsze była chudziutka, aż do drugiego roku, potem skoczyła i wzwyż, i na wadze.
A Ula za to tyje jak mały balonik. Dzieci są bardzo różne.
Justynka waga dziecka to nie wyścigi, nie dołuj innych niepotrzebnie.
Moja Julka zawsze była chudziutka, aż do drugiego roku, potem skoczyła i wzwyż, i na wadze.
A Ula za to tyje jak mały balonik. Dzieci są bardzo różne.
Justynka waga dziecka to nie wyścigi, nie dołuj innych niepotrzebnie.
Moja Dzidzia ma zaledwie 2 miesiaczki ale porownujac ja do dzieci z jej miesiaca to niektore juz dobily 6kg a Blania wazy zaledwie 5kg.ale nic nie mowila gp ze jest cos nie tak wazne ze przybiera na wadze.
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Moj synek ma 6 tygodni i wazy niewiele ponad 3 kg, od urodzenia przytyl 0,5 kg.