reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Dzieki..miala byc Michalkiem hehehe
Michalina caly maj siedziala w szpitalu, wynmioty i biegunka...zapalenie ploc, i potem jeszcze zalapała w szpitalu rotawirusa..masakra, nikomu nie polecam.....martwie sie że znow sie cos przypałetało..ale odpukać, moze to przez wczprajszy nadmiar soczków
i barowe jedzenie......zajadala ze mna salatkę:szok:

reklama
nie martw się na zapas .... bakteria w moczu to nie koniec świata .... mamy 21 wiek i takie rzeczy się leczy .... głowa go góry i pamiętaj, że maluszki są jak gąbki i chłoną nastroje mamusi, szczególnie jak karmisz piersią :tak:

No to się chyba często zdarza że maluszki karmione piersią na początku nie przybierają dużo zanim się ie nauczą jeść... Waż dzidzię co tydzień albo częściej i patrz ile przybiera teraz - może Cię to uspokoi - mozesz pójść do przychodni i poprosić o zważenie dziecka, weź tylko książeczkę ubezpieczeniową.

Aga

moja dzieweczka ma skończone 4 miesiące i waży 6,5 kg czy to troche nie za mało, jak czytam jakie wasze dzieciaczki są" pulchne" to zaczynam sie martwić:confused2::confused2::confused2:
Tezv.jpg
ib4kp2

a ile powinna na tydzien przybrac na piersi ?

dzis dzwonilam do laboratoruium i okazalo sie ze ma bakterie 10(6) i ze wymaga leczenia ale jaki to rodzaj bakterii to bede wiedziec dopiero w czwartek
na mysl ze beda ją szprycowac antybiotykiem az mi nie dobrze
mam nadzieje tylko ze nie wylądujemy w tym naszym beznadziejnym szpitalu ...

ANIA123 twoja coreczka wazy jak najbardzij prawidlowo moja mala w wieku 4 miesiecy wazyla 6220...zreszta porownaj jej wage na siatce centylowej zeby miec pewnosc , ze dobrze przybiera na wadze...zawsze tez mozesz skonsultowac sie z pediatra jezeli cos cie niepokoi

Martka- Michalinka to bardzo drobna dziewczynka chyba...jak na 17miesiecy .:tak:

reklama
;-)silunia ja mysle ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie niema co tego przyspieszac bo nieraz bedzie ci zal że jest juz taka duza wiem po tym jak mój syn ma juz 5lat i ma 111cm takze troche takie chłopisko a oliwka taka za mna ale niemartwie sie bo wiem ze jest zdrowa i madra

Do góry