reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Ja tez jestem w szoku ze wasze dzieciacki takie duze . moj kacperek ma skonczone 10 mies. i wazy 8kg jestem tym troche zalamana . prawdopodobnie ma anemie juz nie wiem co mu dawac zeby lepiej przybieral na wadze. doradzcie co robic?

Trzeba liczyc się z tym że im dziecko większe tym mniej przybiera :tak: bo ma więcej ruchu a te małe dzieciaczki narazie tylko leżą lub próbują siadać ;-)

reklama
Hej dziewczyny, mam problem, mianowicie u mojej Elizy okazalo sie w 6 tygodniu po urodzeniu ze malo waży. Urodziła sie w 35 tygodniu ciązy jako wcześniak z wagą 3 kg a obecnie waży 3,5kg i pani doktor powiedziala ze moze przyczyną byc bakterie w układzie moczowym, dala skierowanie na posiew i czekamy na wynik, strasznie sie boje. Miał ktos podobny przypadek u siebie ze tak mało dzidzia przybrala na wadze?? czym bylo to spowodowane?

a jak karmisz dzidzie?
nie wszystkie dzieci przybieraja od razu duuuzo. moze na początku ma klopoty z przybieraniem, ale potem nadgoni wagę. na jakiej podstawie skierowano cie na badania pod kątem bakterii w moczu? jakie objawy ma malutka, jaki humor, czy płacze często, jak sypia, ile je itp.?

mój synuś ma miesiac i 3 tygodnie i wazył ostatnio 6100g. nie wiem ile mierzy, ale pewnie z 63-65 cm.. jak sie urodził miał 60cm.

reklama
karmie piersia, skierowali mnie dlatego bo malo przybrala. lekarka nawet sie nie pytala o samopoczucie małej,
jje czesto, nie placze tylko gdy jest glodna troszke zaplacze, nie goraczkuje,
dzwonilam dzis do labolatorium i powiedzieli ze ma bakterie 10(6) ale jaki rodzaj to dopiero w czwartek bede wiedziec
bardzo sie boje

Do góry