reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Scarlet, jakie masz piekne dzieci! A tak wogole my mamusie duzych dzieci moze powinnysmy sie pochwalic naszymi i naszych mezow gabarytami :) Bo nasze dzieci chyba po nas maja takie rozmiary...chociaz to nie zawsze tak jest. Ja na przyklad mam 183 cm wzrostu a moj maz ma 190cm...........a moja mama ma 163cm, a tata 178cm - tak wiec ja nie wiem po kim tak wyroslam, jestem najwyzsza w calej mojej rodzinie no i teraz moj Lukasz to juz od urodzenia kawal chlopa!

Dzieki :)
Ja mam 170 cm a mąż podobnie jak twój :)

Ania ma 3,5 miesiąca. Ona raczej do maluszków należy:-). Wzrost 50cm, waga urodzeniowa 2822. Na początku grudnia ważyła 4270, ale teraz zdecydowanie więcej. Ubranka na 62 już są za małe:-). 21 stycznia mamy bilans trzymiesięczniaka (teraz na urlopie jesteśmy)

Jak byłam w ciąży to mi się marzyła taka kruszynka :)

o matko!guliwer;-):-Dmoja prawie 9m.tyle jeszcze nie ma.na szczepieniu w 8m.ważyła 7700 i mierzyła 72cm.a Twoja niunia już ją przerosła:-Dczym Ty ją karmisz???

Jest tylko na cycku, ale apetyt ma kosmiczny. Od urodzenia urosła już 20 cm :szok:
Dla mnie jest maleńka. Zresztą zobacz na nasze zdjęcie w podpisie, wcale nie wygląda jak guliwer.

Zależy, czasami wyjdzie jak Pudzian, czasami ładnie :)
Ale dzięki, bo wszyscy mi mówią, że jest ogromna i pucata :wściekła/y:

Tu ma 2,5 miesiąca. Jak siedzi wygląda zdecydowanie grubiej.

zus.jpg

A tu 3 miesiące z 11 miesięcznym kolegą.

zu38.jpg

Emilka przy porodzie ważyła 3160g i mierzyła 52cm teraz w wieku 4,5 miesiąca 6950g i mierzy 67cm. Więc jak na tak małe wymiary startowe obecnie wagę ma niezłą:-D Mały Klocuś;-) No ale niektórych waszych pociech nie pobija... Gratulacje dla wszystkich Mamuś cudownych Bobasków:tak::tak:

reklama
Witajcie!
Moja Oleńka urodziła się z wagą 3550 i dł.55, w tej chwili ma 7 tygodni i waży 5200. Jest na cycu ( czasami wieczorem dojada 30-40 ml mleka modyfikowanego), je przez 5 min( dokładnie mierze z zegarkiem w ręku) i co 2 a czasami co 2,5 godziny. Martwiłam się strasznie, że tak małe dziecko je tylko przez te 5 min i potem już nie chce. Czasami jak się jej odbije to jeszcze trochę pomuka i koniec i przeżywałam, że pewnie nie będzie przybierała na wadze jak tzreba itd. W drugim tyg życia ważyła 4200 i jak znalazłyśmy się w szpitalu to pani pediatra nakrzyczała na mnie, że pewnie karmię ją co 15 min bo wązy za dużo:-(, płakałam jak bóbr wtedy, bo jak szalona pilnowałam jej jedzenia co 2 godziny! W końcu już inna pani doktor, wytłumaczyła, że bardzo ładnie przybiera i wszystko jest super a takie małe dziecko w ciągu 5 min je naprawdę dużo...i nie trzeba się tym martwic.:-)

Do góry