reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

Mój synuś ważył przy urodzeniu 3290 g a teraz już podwoił swoją wagę,waży 6670 i to w czwartym miesiącu :shocked2:.Dodam że jest na cycowym mleku :shocked2::sorry:.

reklama
Ja wiem że dziecko w 6 miesiacu powinno podwoic swoja wage ale moja niunia malo przybiera na wadze i waży 6250(wazylam ja okolo miesiac temu)a urodziła się duża bo ważyła 4000.Miała robione badania i wyszły dobrze pozatym zawsze przybiera na wadze nie stoi w miejscu.Czy którejs z Was maluszek tez slłabo przybiera na wadze??Dodam że mala karmie piesia i od jakiegos czasu dostaje zupki i kleik kukurydziany.Czekam na odpowiedzi pozdrawiam i dziekuje za obecne odpowiedzi

hmm, to faktycznie nie za dużo przybrała mała :-( no ale skoro wyniki wyszły dobre, to chyba nic się nie dzieje, a w nocy też karmisz? bo wiesz, że nocne mleczko jest tłustsze, no nie?
a może Ty albo tatuś jesteście drobni i mała po Was to odziedziczyła? :-)
mi Ola tak do 6 miesiąca ładnie przybierała, teraz przystopowała - waży coś ok 9500 - czyli w ponad 3 miesiące pół kilo - to też nie dużo, tez robiłam badania dla świętego spokoju i wyszły dobre - więc nie przejmuję się aż tak bardzo. Poza tym właśnie po 6 miesiącu dzieciaki dużo się ruszają, już nie leżą tyle co do tej pory ;-)

Hej!!Nio moja córeczka mało przybrała na wadze:(wyniki wyszły dobrze ale ja nadal o tym myślę!:(Natalka jest bardzo radosna i ruchliwa dziewczynka wiec mam nadzieje ze nic jej nie doilega.Mój mąż jest szczupły(kiedys nawet bardzo)wiec moze po nim odziedziczyla geny.Jezeli chodzi o karmienie w nocy ta ja karmie tak 2 lub 3 razy bo sama sie budzi.Czasem zastanawiam sie ze moze mam malo pokarmu,ale z drugiej strony sobie mysle ze jakbym miala malo to mala by plakala bo bylaby glodna.Co Wy o tym myslicie??
Ja sie martwie ze malo przybiera a Wy macie odwrotny problem wiec to moze normalne ze dzieciakai jedne sa takie a drugie takie i nie ma co sie przejmowac??Jezeli ktoras ma taki problem i robila badania to jakie>>pOzdrawiam i czekam naodpowiedz milego dnia:))

Ostatnia edycja:
Nie powinnaś się tym zadręczać, każde dziecko jest inne. Jeżeli mała jest zdrowa, na pewno wszystko jest w porządku, może ma taki szybki metabolizm. Mój synek wagę urodzeniową podwoił po 4 miesiącach, przy urodzeniu ważył 3880, a jak miał te 4 miesiące - 7900. Ale co z tego, skoro potem 3 miesiące stał w miejscu i dopiero coś drgnęło, ale też niewiele.

Teraz ma prawie 10 miesięcy i coś koło 9 kg, może nawet nie i jest bardzo szczupły, wręcz chudy. Ale apetyt mu dopisuje, je chętnie i dużo, więc się tym nie przejmuję. Jest bardzo ruchliwy i pewnie to taka uroda. Wyniki też ma dobre.

Naprawdę nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. U nas w zasadzie coś zaczęło się dziać dopiero jak rozszerzyłam dietę.

Nie powinnaś się tym zadręczać, każde dziecko jest inne. Jeżeli mała jest zdrowa, na pewno wszystko jest w porządku, może ma taki szybki metabolizm. Mój synek wagę urodzeniową podwoił po 4 miesiącach, przy urodzeniu ważył 3880, a jak miał te 4 miesiące - 7900. Ale co z tego, skoro potem 3 miesiące stał w miejscu i dopiero coś drgnęło, ale też niewiele.

Teraz ma prawie 10 miesięcy i coś koło 9 kg, może nawet nie i jest bardzo szczupły, wręcz chudy. Ale apetyt mu dopisuje, je chętnie i dużo, więc się tym nie przejmuję. Jest bardzo ruchliwy i pewnie to taka uroda. Wyniki też ma dobre.

Naprawdę nie ma sensu zawracać sobie tym głowy. U nas w zasadzie coś zaczęło się dziać dopiero jak rozszerzyłam dietę.
Dziekuje Ci bardzo za pocieszenie!Mam nadzieje poprostu ma taka urode i tak musi byc:)Natalka z apetytem zjada zupki i wieczorem kaszke a rano kleik kukurydziany wiec sadze ze tez mam apetyt apozatym dosc czesto ssie piers.Jezeli chodzi o Natalke to nie wyglada na chuda,jest poprostu drobniutka.

reklama
Camel84 powiedz mi a ile wzrostu ma Twoj synek??Jakie badania mu robilas??Ja robiłam krew(zawartosc zelaza) oraz mocz i wszystko wyszlo ok.Karmisz synka piersia czy juz nie??Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Do góry