reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek i przyrost wagi oraz wzrost dziecka -wątek zbiorczy

reklama
Mój jasiek ma 5 miesięcy i waży 6300g a długi na 70 cm. To nie jest zbyt wiele bo jak urodził się miał 3590g i 59cm. Rośnie dobrze ale słabo przybiera na wadze-apetyt ma! Je z piersi 8 razy na dobę z obu piersi prawie za każdym razem!
Eeeee wkońcu nie jest takie ważne czy duże tylko, że nasze:-)

Witam serdecznie mamusie:)
Mój Olafek przy narodzinach miał 4,255kg i 56cm (urodził się 8 dni wcześniej niż przewidywano)
Dokładnie 07.01 (miał 7 miesięcy i 30 dni) miał 9.800kg i 78cm...
Pamiętam, że kiedy byłam w ciąży położna mówiła mi tylko, że moja dzidzia jest duża, no i miałam oggggrrrrrooooomny brzuch, kiedy kupowałam torbę do szpitala (miesiąc przed porodem) ekspedientka myślała, że mam termin na za tydzień:/
Pozdrawiam wszystkie maluszki i ich mamusie:D

moje kochane dzieciaczki tak rosną ze niewiem kiedy oliwia juz dwa latka skończyła jej waga to 11,5kg i 82cm konrad lat 6 waga 19 i 112cm wysoki rosną mi dzieci jak na drożdzach nawet niewiem kiedy wasze też sa juz niektóre duze dzieci niewiem tylko czemu konrad apetytów niema troche schudł:(poradzcie co zrobić bo nieje ani zielonego i cebuli bo najzdzrowsze to jest a niechce ::::::::::::::(

Załączniki

• moje dzieciaczki 006.jpg
    moje dzieciaczki 006.jpg
    269,2 KB · Wyświetleń: 35
  • moje dzieciaczki 036.JPG
    moje dzieciaczki 036.JPG
    104 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Kobitki a ja w domu mam malego pulpecika: waga urodzeniowa 3560g. 51 cm
4 miesiace- 7600g.:szok::szok::szok:...i tylko na piersi chlopczyna jest....plus je tak co 4-5 godz i dosc duzo ulewa....powiedzcie mi skad on ta wage bierze????:-D:-D:-D

reklama
moja corcia jak sie urodzila to wazyla 2.800 a teraz ma 4-mce i wazy 5.600.Podobno za malo ale jak widac taka jej uroda bo nic jej nie dolega i ma 60cm wzrostu a jak sie urodzila to miala 47cm:-)

Do góry