O widze ze mi Lady Loka juz odpowiedziała na pytanie :-)A ja tak z ciekawości o te spacery. Są jakieś zalecenia odnośnie spacerów po wyjściu ze szpiatala? Bo mnie to nikt nic nie mówił i ja zawsze szybko z dziecmi wychodziłam.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Polecam sięO widze ze mi Lady Loka juz odpowiedziała na pytanie :-)
P
pooola
Gość
Butki niechodki do kosza, rękawiczki też, zamiast kombinezonu sam pajac, może troszke grubszy. Serio więcej nie potrzeba. - taki zestaw znalazłam w internecie na wyjście w listopadzie - czyli ma wyjść z gołymi stópkami i rączkami? Czy bardziej w stronę zabudownaych pajacy albo skarpetek?Ło mamo. Po kolei dziecko w łupinie nie potrzebuje tylu warstw. Butki niechodki do kosza, rękawiczki też, zamiast kombinezonu sam pajac, może troszke grubszy. Serio więcej nie potrzeba.
Obecnie mowią, ze spokojnie na spacer możesz iśc od razu.
Śpiworek do gondoli zdecydowanie zawsze mozna rozpiąć.
Przegrzejesz to dziecko. Ja ubierałam body + bluza, rajstopy, czapka i kombinezon polarowy i do śpiworka kurtka przyda Ci się dopiero na kolejny rok, a to jezeli dziecko do tego czasu zacznie chodzić.
A i ja wychodzilam w każdej temperaturze. Dziecko otulone spiworkiem w gondoli nie marznie, syn nawet buzi nie miał chłodnej.
Btw pytalaś juz o to wszystko
Może na szkole rodzenia będzie poruszony ten temat, bo idzie zwariować od tego wszysktiego.. ;D
Przegrzejesz to dziecko. Ja ubierałam body + bluza, rajstopy, czapka i kombinezon polarowy i do śpiworka - no ja myślałam bodziak , pajacyk / półśpiochy i taki kombinezon miś z H&M i do śpiworka, no i czapeczka - byłoby git?
Lady Loka
Ale czemu z gołymi stopami? Od tego są skarpetki. Poza tym jak ubierasz pajaca, to przecież ma zakryte stopy. Na spacer tak samo, kup cienki kombinezon z zakrytymi stopami i śpiworek. Rączki gołe, przeciez tez je zakryjesz spiworkiem.Butki niechodki do kosza, rękawiczki też, zamiast kombinezonu sam pajac, może troszke grubszy. Serio więcej nie potrzeba. - taki zestaw znalazłam w internecie na wyjście w listopadzie - czyli ma wyjść z gołymi stópkami i rączkami? Czy bardziej w stronę zabudownaych pajacy albo skarpetek?
Może na szkole rodzenia będzie poruszony ten temat, bo idzie zwariować od tego wszysktiego.. ;D
Przegrzejesz to dziecko. Ja ubierałam body + bluza, rajstopy, czapka i kombinezon polarowy i do śpiworka - no ja myślałam bodziak , pajacyk / półśpiochy i taki kombinezon miś z H&M i do śpiworka, no i czapeczka - byłoby git?
Ja kupowalam polarowe kombinezony w smyku. Więc nie wiem jak gruby jest ten, o ktorym myslisz, ale serio dziecko w spiworze nie potrzebuje grubych kombinezonow
P
pooola
Gość
No nie każdy pajac ma zakryte stópkiAle czemu z gołymi stopami? Od tego są skarpetki. Poza tym jak ubierasz pajaca, to przecież ma zakryte stopy. Na spacer tak samo, kup cienki kombinezon z zakrytymi stopami i śpiworek. Rączki gołe, przeciez tez je zakryjesz spiworkiem.
Ja kupowalam polarowe kombinezony w smyku. Więc nie wiem jak gruby jest ten, o ktorym myslisz, ale serio dziecko w spiworze nie potrzebuje grubych kombinezonow
Lady Loka
na logikę na spacer w zimie lepiej taki z zakrytymi, jak już ubierasz pajaca mniej uciska niż skarpetki.No nie każdy pajac ma zakryte stópki
P
pooola
Gość
Czyli reasumując:
- na wyjście (prawdopodobnie koniec listopada); bodziak + pajace z zakrytymi stópkami (ewentualnie pajace + skarpetki) i czapeczka? I tak do otulacza w foteliku?
- na spacery - śpiworek + kombinezon polarowy + ten sam zestaw co na wyjście?
Niezaleźnie od tempeatury.
Wiadomo wszystko wyjdzie w praniu jak już młody będize na świecie.
- na wyjście (prawdopodobnie koniec listopada); bodziak + pajace z zakrytymi stópkami (ewentualnie pajace + skarpetki) i czapeczka? I tak do otulacza w foteliku?
Lady Loka
Wszystko jest zalezne od temperatury, przecież na 0 nie ubierzesz dziecka tak samo jak na -10.Czyli reasumując:
P
pooola
Gość
Eh, ja już sama nie wiem - skąd mam przewidzieć jaka będzie temperatura w grudniu, styczniu itd.
Sama pisałaś wyżej, że w śpiworku dziecko nie marznie
reklama
hemoglobina
Moderator
Jak będzie zimniej to przykryjesz dodatkowo czymś cienkim albo to coś na wierzch wózka.Eh, ja już sama nie wiem - skąd mam przewidzieć jaka będzie temperatura w grudniu, styczniu itd.