P
pooola
Gość
Czyli to co napisałam będzie ok? Wiadomo warstwy będą się zmieniać zależnie od temperatury.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
popieramŁo mamo. Po kolei dziecko w łupinie nie potrzebuje tylu warstw. Butki niechodki do kosza, rękawiczki też, zamiast kombinezonu sam pajac, może troszke grubszy. Serio więcej nie potrzeba.
Obecnie mowią, ze spokojnie na spacer możesz iśc od razu.
Śpiworek do gondoli zdecydowanie zawsze mozna rozpiąć.
Przegrzejesz to dziecko. Ja ubierałam body + bluza, rajstopy, czapka i kombinezon polarowy i do śpiworka kurtka przyda Ci się dopiero na kolejny rok, a to jezeli dziecko do tego czasu zacznie chodzić.
A i ja wychodzilam w każdej temperaturze. Dziecko otulone spiworkiem w gondoli nie marznie, syn nawet buzi nie miał chłodnej.
Btw pytalaś juz o to wszystko
Nie musisz przewidywać, reagujesz na to, co masz. Ja miałam 3 kombinezony o różnej gtubości.Eh, ja już sama nie wiem - skąd mam przewidzieć jaka będzie temperatura w grudniu, styczniu itd.
Sama pisałaś wyżej, że w śpiworku dziecko nie marznie
ja Ci nic nie każę kupować tylko mowię, jak robiłam. W tych kombinezonach syn chodził od póxźnej jesieni przez zime az do kwietnia, tylko potem bez śpiworka, a ja po drodze kupilam rozmiar większe (w sumie od razu miałam rozmiar większe niż syn, żeby miał luźniej). W smyku byla promocja i za jeden wychodziło mi 40zł, a najgrubszy kupila babcia w pepcoNo trochę bez sensu mi wydawać pieniądze na coś co niewiadomo czy użyję - rozumiem na bieżąco kupować, ale kupować teraz 3 grubości nie wiedząc czy założę jeden czy wszystkie to trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Czyli np najpierw kupić coś takiego
Link do: Kombinezon przejściowy
a ewentualnie jak będą wielkie mrozy dokupić
Kombinezon zimowy
Kombinezon zimowy dla chłopca. Ze stopami. Dwurzędowe zapięcie na suwak.Kombinezon zimowy dla chłopcaChłodniejszy dzień to nie powód, by rezygnować ze zdrowotnego spaceru z niemowlakiem! Proponowany przez nas kombinezon z kapturem ozdobionym uszkami i wywpl.coccodrillo.eu
?
Który? Bo tam są dwaMi on wyglada jak ten najgrubszy, ktory mialam
Który? Bo tam są dwa
Mi się taki misiowy pokazuje. Zaraz znajdę te, które kupowałam synowi.Który? Bo tam są dwa