reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

reklama
Chciałam dziś zrobić test ale moje dziecko wcześnie wstało i z tego wszystkiego zapomniałam zabrać test do łazienki 😅 Ale to może i dobrze bo to dopiero ok 7 dpo. Przynajmniej test zaoszczędzony 😆 Wczoraj czułam kłucie nisko w podbrzuszu. Wiem, nakręcam się.. może jutro zrobię a w piątek to już na 100 %

Kochana, na własnym przykładzie radzę, poczekaj do terminu miesiączki 😉 może będzie zaskoczenie. Bardzo Ci tego życzę ❤️
A jak wyliczyć termin miesiączki jeśli wcześniej byłam na tabletkach i miałam cykle 28-28 dni, po odstawieniu pierwszy cykl 28, drugi 40 dni ? Dodam, że z testów owu powinna być 5 maja 🤔 doliczyć po prostu 14 dni ?

reklama
A jak wyliczyć termin miesiączki jeśli wcześniej byłam na tabletkach i miałam cykle 28-28 dni, po odstawieniu pierwszy cykl 28, drugi 40 dni ? Dodam, że z testów owu powinna być 5 maja 🤔 doliczyć po prostu 14 dni ?
Mniej więcej właśnie tak. Nie wiemy jak długą masz fazę lutealną ale te 14 to taka średnia długość więc jeśli faktycznie owulacja była 5 maja to ok 20 maja powinna przyjść miesiączka.

Do góry