reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

Tego się po Tobie nie spodziewałam 🤣 Choć raz byłam na monitoringu i gin mówi że nie ma ani jednego pecherzyka więc o owulacji nie ma mowy i jakie było jego zdziwienie jak przyszlam pod koniec cyklu z wynikiem proga 16 , sam powiedział że jednak musiała być ta owulacja 🤣
mógł to też być LUF, tak jak prawdopodobnie u mnie w tym msc. Z tego co czytałam może pojawiać się regularnie, ale może też mieć miejsce okresowo

reklama
U mnie zaczęło się plamienie, także pewnie jutro okres i nawet w tym cyklu nie doczekam testowania 🤬 I wiecie co, zawsze wychodził mi okres 14 dni od owulacji jak w zegarku. Natomiast już któryś cykl się zdarza tak, że mam owulację i dostaje okres po 12/13 dniach. Wiem, że może to być błąd w moich obliczeniach odnośnie daty wystąpienia owulacji, ale zakładając że owu wystąpiła wg.moich obliczeń i mam po prostu krótsza fazę lutealną niż liczyłam do tej pory, to czy 12 dni do wystąpienia plamienia/okresu od owulacji to nie za krótko? Zastanawiam się, czy może tutaj jest źródło problemu bo 1. Wyliczam źle owulację (choć i tak w tym okresie seks co 2-3 dni, więc powinno być ok teoretycznie) 2. Mam za krótką fazę lutealną..
Pomóżcie mi to zrozumieć proszęęę 😁

U mnie zaczęło się plamienie, także pewnie jutro okres i nawet w tym cyklu nie doczekam testowania 🤬 I wiecie co, zawsze wychodził mi okres 14 dni od owulacji jak w zegarku. Natomiast już któryś cykl się zdarza tak, że mam owulację i dostaje okres po 12/13 dniach. Wiem, że może to być błąd w moich obliczeniach odnośnie daty wystąpienia owulacji, ale zakładając że owu wystąpiła wg.moich obliczeń i mam po prostu krótsza fazę lutealną niż liczyłam do tej pory, to czy 12 dni do wystąpienia plamienia/okresu od owulacji to nie za krótko? Zastanawiam się, czy może tutaj jest źródło problemu bo 1. Wyliczam źle owulację (choć i tak w tym okresie seks co 2-3 dni, więc powinno być ok teoretycznie) 2. Mam za krótką fazę lutealną..
Pomóżcie mi to zrozumieć proszęęę 😁
w zupełności wystarczy. Zdrowa ciąża zdąży się zagnieździć bez problemu.

reklama
Do góry