reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

dziewczyny brałam na ocenie owulacji po czym wyszłam i rozryczałam się w samochodzie… nie było widać żadnego pęcherzyka dojrzewającego za to kilkanaście i Pani Dr podejrzewa PCOS…. jestem kompletnie zielona w tym temacie ale obrałam już najgorsze scenariusze… musz umówić się na normalną wizytę i wsyztsko skonsultować ale narazie jestem załamana… nie wiem co mam myśleć 😓😓😓😓

reklama
dziewczyny brałam na ocenie owulacji po czym wyszłam i rozryczałam się w samochodzie… nie było widać żadnego pęcherzyka dojrzewającego za to kilkanaście i Pani Dr podejrzewa PCOS…. jestem kompletnie zielona w tym temacie ale obrałam już najgorsze scenariusze… musz umówić się na normalną wizytę i wsyztsko skonsultować ale narazie jestem załamana… nie wiem co mam myśleć 😓😓😓😓
Kochana sama dokonca się na tym nie znam ale to nie wyrok, z tym można zając w ciąże, jest to utrudnione fakt, ale nie wyklucza dziecka, nie łam się. Odpowiednia diagnostyka i leczenia i wierze, ze bedziesz się cieszyć dzidzia ❤️

kochana, PCOS to nie wyrok, dieta, ruch, dobry lekarz który zrobi monitoring i przy braku swoich owulacji stwierdzi ze potrzeba stymulacji to podstawa ! Ja byłam w tym samym momencie co Ty jeszcze niedawno, tez byłam załamana i tez jak mówiono mi ze to nie wyrok to za każdym testem z jedna kreska czy brakiem p. Dominującego wątpiłam ze kiedykolwiek zostanę mama - udało się i Tobie również się uda 🙏🏻🥰

@Anasta07

Ja czytam w internecie i słucham podcastów na yt, ale dużo o jakości komórki jajowej pisze Michał Kot

Pocieszę was lub nie .. zaszłam w ciąże nie wiedząc o io, niedoczynnosci jak i o nadciśnieniu , pcos też mam( młoda po co się badać ). Wszystko wyszło w ciąży, tsh 5,8 cukier koło 100 itd itp. Zaszłam po roku z waga 85 kg 164 cm. - szanse są.

Teraz staram się o druga ciąże - niestety waga jest wyższa choć totalnie nie widać, biorę leki, staram się trzymać dietę ale święta w niej nie jestem… po roku starań ,,co będzie to będzie” od tamtego cyklu dopiero jakoś bierze mnie ciśnienie i powoli slustracja. Wzięłam się spowrotem za ćwiczenia, dietę mam rozpisana od dietetyka no i działać no. W tym cyklu na pewno nie kupię tyle testów i nie zrobię tyle bet co ostatnio 😅😅 wiem mniej więcej kiedy się postarać bardziej i jakoś to będzie no…
Dzięki za tą wiadomość ♥️ U nas 1,5 roku starań. Od 4 miesięcy zdiagnozowana niedoczynnosc, Io, pcos. Już powoli tracę nadzieje. Mamy już jedna córkę, nieplanowana, wiec nie wiem czy miałam problemy z zajściem czy nie 😀 w momencie robienia testu ciążowego byłam w szoku/strachu , a teraz kiedy nie mogę zajść w kolejna ciąże , dziękuje Bogu ze to się tak potoczyło i ja mam ♥️

Kochana sama dokonca się na tym nie znam ale to nie wyrok, z tym można zając w ciąże, jest to utrudnione fakt, ale nie wyklucza dziecka, nie łam się. Odpowiednia diagnostyka i leczenia i wierze, ze bedziesz się cieszyć dzidzia ❤️

@Nantes dziękuję za te wiadomości, już mi trochę lepiej, upuściłam emocje i jakoś muszę się nauczyć z tym żyć… przez najbliższe dni na pewno będę wyłączona z życia ale jakoś sobie to poukładam i wrócę do was z lepszym nastawieniem 😘

reklama
Do góry