reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

Ja w tym cyklu nie miałam takiego śluzu jak zawsze . W tym miesiącu wszystko jest dziwne 🙈 za to teraz mam dosyć dużą ilość białego śluzu 😳 pocieszam się faktem że mam krótkie cykle i będę mogła podejść do starań 2 raz pod koniec miesiąca jak noc nie wyjdzie z tego 😂

reklama
tez tak mam 🙈 musimy się wspierać…

Kiedy robisz test?
Jeżeli wierzyć testom, to owu miałam w piątek, może w sobotę. Więc chciałabym wytrzymać chociaż do przyszłej soboty, chociaż to i tak pewnie za wcześnie i powinnam testować w poniedzialek-wtorek. Ale to i tak będzie cud jak wytrzymam do soboty :p

Myślę niestety, że u mnie już po ciąży. Piersi opadły, dostałam też brązowych plamień mimo duphastonu. Byłam rano na becie i czekam na wynik, ale myślę, że to niestety już tylko formalność.
😰Zaciskam mocno kciuki żeby było dobrze 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

o taaak, ja pamiętam swoje pierwsze razy, strach przed ciążą i tym co powiedzą rodzice, że zmarnuję sobie życie, przerwę studia…
Jedyny plus tego, że wtedy się jednak nie udało jest to, że obecnego partnera poznałam dużo pózniej i to jego widzę jako ojca swojego dziecka.

Niestety nie mam złotej rady jak się wyłączyć na jakiś czas… od pewnego czasu żyję w ciągłym stresie, marzę o tym żeby w końcu udało mi się zajść w ciążę, wyprowadzić do większego mieszkania, móc się z czegoś szczerze ucieszyć…
Na razie staram się szukać małych rozrywek, które na jakiś czas zajmą mi głowę: kino, wyjazd, spacer z dała od ludzi. Wiadomo, że z tyłu głowy mam tą jedną najważniejszą myśl i nie da się jej ot tak pozbyć…
I feel you sister, ja tez potrzebuję jakiegos prawdziwego, szczerego szczęścia bo mam wrażenie, ze niepłodność wyssała ze mnie całą energię, już nic mnie nie cieszy, nie ekscytuje, jestem cieniem siebie :(

I feel you sister, ja tez potrzebuję jakiegos prawdziwego, szczerego szczęścia bo mam wrażenie, ze niepłodność wyssała ze mnie całą energię, już nic mnie nie cieszy, nie ekscytuje, jestem cieniem siebie :(
Dziękuję za trzymanie kciuków! :) Ostatecznie wczoraj beta wyszła dobra, ale jutro pójdę jeszcze raz.

Niestety czuje sie tak samo... czuje taką pustke w życiu, ktorej nie było przed staraniami... widzę to że nie doceniam tego co mam, z niczego sie nie ciesze, nic mi sie nie chce, nic nie planuje bo moze zaraz bede w ciazy, zaczyna sie to odbijać na relacjach ze starym i wszystko jest jakoś nie tak😥😥

Hejka, podglądam sobie Was w maju... Maj odpuscilam w intensywnych staraniach. Bylam na monitoringu w 14 dc bo wizyta umowiona juz mc wczesniej i pecherzyk mial 19mm. Sprawdziłam tez progesteron w 21 dc i wynisi 30 nmol/l 🥺 Niby w maju z glową bylo lepiej, duzo aktywnosci fizycznej ale tez wpadly mi te wizyty i znowu sie podlamałam. Tsh tez mi spada, obecnie 0.7 wynosi...

To jest zabawne jak patrzę na poczatki naszego małżeństwa. Szybko zdecydowaliśmy się na ślub bo miałam 22 a mąż 23 lata i pierwsze 5 lat to była spina by nie zajść w ciążę. A jako że nigdy nie bralam tabletek to trzeba było uważać. Później magiczna wizyta kontrolna u ginekologa który mówi mi że właśnie trwa owulacja żeby się brać do roboty bo już wiek idealny na ciążę 27 lat. Przyszlam do domu i namówiłam męża na sexy bez zabezpieczenia. Jakie było moje zdziwienie jak w dniu @ nie było dwóch kresek i tak przez dwa lata intensywnych starań 🤣

reklama
Hejka, podglądam sobie Was w maju... Maj odpuscilam w intensywnych staraniach. Bylam na monitoringu w 14 dc bo wizyta umowiona juz mc wczesniej i pecherzyk mial 19mm. Sprawdziłam tez progesteron w 21 dc i wynisi 30 nmol/l 🥺 Niby w maju z glową bylo lepiej, duzo aktywnosci fizycznej ale tez wpadly mi te wizyty i znowu sie podlamałam. Tsh tez mi spada, obecnie 0.7 wynosi...
Progesteron bardzo ładny. A tsh pewnie w ciąży się podniesie. Ważne że jest bliskie 1 😉

Do góry