reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

Ja w tym cyklu nie miałam takiego śluzu jak zawsze . W tym miesiącu wszystko jest dziwne 🙈 za to teraz mam dosyć dużą ilość białego śluzu 😳 pocieszam się faktem że mam krótkie cykle i będę mogła podejść do starań 2 raz pod koniec miesiąca jak noc nie wyjdzie z tego 😂

reklama
tez tak mam 🙈 musimy się wspierać…

Kiedy robisz test?
Jeżeli wierzyć testom, to owu miałam w piątek, może w sobotę. Więc chciałabym wytrzymać chociaż do przyszłej soboty, chociaż to i tak pewnie za wcześnie i powinnam testować w poniedzialek-wtorek. Ale to i tak będzie cud jak wytrzymam do soboty :p

Myślę niestety, że u mnie już po ciąży. Piersi opadły, dostałam też brązowych plamień mimo duphastonu. Byłam rano na becie i czekam na wynik, ale myślę, że to niestety już tylko formalność.
😰Zaciskam mocno kciuki żeby było dobrze 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

o taaak, ja pamiętam swoje pierwsze razy, strach przed ciążą i tym co powiedzą rodzice, że zmarnuję sobie życie, przerwę studia…
Jedyny plus tego, że wtedy się jednak nie udało jest to, że obecnego partnera poznałam dużo pózniej i to jego widzę jako ojca swojego dziecka.

Niestety nie mam złotej rady jak się wyłączyć na jakiś czas… od pewnego czasu żyję w ciągłym stresie, marzę o tym żeby w końcu udało mi się zajść w ciążę, wyprowadzić do większego mieszkania, móc się z czegoś szczerze ucieszyć…
Na razie staram się szukać małych rozrywek, które na jakiś czas zajmą mi głowę: kino, wyjazd, spacer z dała od ludzi. Wiadomo, że z tyłu głowy mam tą jedną najważniejszą myśl i nie da się jej ot tak pozbyć…
I feel you sister, ja tez potrzebuję jakiegos prawdziwego, szczerego szczęścia bo mam wrażenie, ze niepłodność wyssała ze mnie całą energię, już nic mnie nie cieszy, nie ekscytuje, jestem cieniem siebie :(

I feel you sister, ja tez potrzebuję jakiegos prawdziwego, szczerego szczęścia bo mam wrażenie, ze niepłodność wyssała ze mnie całą energię, już nic mnie nie cieszy, nie ekscytuje, jestem cieniem siebie :(
Dziękuję za trzymanie kciuków! :) Ostatecznie wczoraj beta wyszła dobra, ale jutro pójdę jeszcze raz.

Niestety czuje sie tak samo... czuje taką pustke w życiu, ktorej nie było przed staraniami... widzę to że nie doceniam tego co mam, z niczego sie nie ciesze, nic mi sie nie chce, nic nie planuje bo moze zaraz bede w ciazy, zaczyna sie to odbijać na relacjach ze starym i wszystko jest jakoś nie tak😥😥

Hejka, podglądam sobie Was w maju... Maj odpuscilam w intensywnych staraniach. Bylam na monitoringu w 14 dc bo wizyta umowiona juz mc wczesniej i pecherzyk mial 19mm. Sprawdziłam tez progesteron w 21 dc i wynisi 30 nmol/l 🥺 Niby w maju z glową bylo lepiej, duzo aktywnosci fizycznej ale tez wpadly mi te wizyty i znowu sie podlamałam. Tsh tez mi spada, obecnie 0.7 wynosi...

To jest zabawne jak patrzę na poczatki naszego małżeństwa. Szybko zdecydowaliśmy się na ślub bo miałam 22 a mąż 23 lata i pierwsze 5 lat to była spina by nie zajść w ciążę. A jako że nigdy nie bralam tabletek to trzeba było uważać. Później magiczna wizyta kontrolna u ginekologa który mówi mi że właśnie trwa owulacja żeby się brać do roboty bo już wiek idealny na ciążę 27 lat. Przyszlam do domu i namówiłam męża na sexy bez zabezpieczenia. Jakie było moje zdziwienie jak w dniu @ nie było dwóch kresek i tak przez dwa lata intensywnych starań 🤣

reklama
Hejka, podglądam sobie Was w maju... Maj odpuscilam w intensywnych staraniach. Bylam na monitoringu w 14 dc bo wizyta umowiona juz mc wczesniej i pecherzyk mial 19mm. Sprawdziłam tez progesteron w 21 dc i wynisi 30 nmol/l 🥺 Niby w maju z glową bylo lepiej, duzo aktywnosci fizycznej ale tez wpadly mi te wizyty i znowu sie podlamałam. Tsh tez mi spada, obecnie 0.7 wynosi...
Progesteron bardzo ładny. A tsh pewnie w ciąży się podniesie. Ważne że jest bliskie 1 😉

Do góry