reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

reklama
Mnie też kuje podbrzusze, z lędźwiami mam ogólnie problem więc raczej mnie bolą dziś od wczorajszej pracy. Myślę, że zaczynam wyszukiwać objawów trochę, staram się podchodzić do tego ja luzie ale jakoś ciągle o tym myślę
Bo to czekanie trwa zdecydowanie za długo :D plemniki, komórki jajowe i w końcu zarodek powinny włączyć jakieś turboodpalanie tak, żeby to zagnieżdżenie miało miejsce 4 dni po owu a nie człowiek czeka i czeka :/ już by było wiadomo, a tak to przez te 2 tygodnie człowiek się nakręci na maksa to i rozczarowanie później większe :/

Bo to czekanie trwa zdecydowanie za długo :D plemniki, komórki jajowe i w końcu zarodek powinny włączyć jakieś turboodpalanie tak, żeby to zagnieżdżenie miało miejsce 4 dni po owu a nie człowiek czeka i czeka :/ już by było wiadomo, a tak to przez te 2 tygodnie człowiek się nakręci na maksa to i rozczarowanie później większe :/
Dokładnie, ja jeszcze żyje ślubem który mam za 4 tygodnie, wszystko na raz.

Oczywiście, że zrobiłam dzisiaj rano test 🙈 I oczywiście, że biel absolutna 🤡 (chyba 4 dpo). Tak trochę zaczynam powątpiewać, czy to faktycznie była owulacja. Niby wyszedł test owu (wychodziła ciemna kreska od czwartku rano do piątku rano, najmocniejsza czwartek wieczorem) a wcześniej i później jak z ciekawości robiłam, to tej kreski prawie w ogóle nie widać. Ale z jednych objawów owulacji to ze dwa razy zobaczyłam sluz płodny. I tyle. Dzisiaj widziałam trochę lepkiego, bialawego śluzu, więc jakby też pasowało, że po owulacji. Ale kurde, że tak wcześnie była.... jakoś ciężko mi w to uwierzyć. W ogóle jakoś mało mam tego śluzu w cyklu, nie wiem czy to prawidłowo (pewnie nie). Kiedyś potrafiłam mieć całą mokrą wkładkę a teraz pustynia.
4dpo to nic nie wyjdzie. 8dpo to mi beta hcg wychodziło z krwi na poziomie 2.3 😃 Spokojnie poczekaj jeszcze z tydzień 😉

Dokładnie, ja jeszcze żyje ślubem który mam za 4 tygodnie, wszystko na raz.
To masz głowę zajętą 🤗
Ja już odliczam dni do wakacji i też trochę inaczej czas leci, bo syna muszę jeszcze z nauką ogarniać (11lat i ciężka postać dysleksji). Córka to już w szkole średniej jest, więc jest zupełnie samodzielna, ale z młodym czasami całe popołudnia pracujemy, żeby jako tako zaliczał 🙈
No ale za chwilę wakacje, urlop męża i nasze ukochane góry 🤗

Dziewczyny, miałam rano teleporade i dostałam z wielką niechęcią pani doktor skierowanie na Bete, 31 dc trochę szkoda mi było wydać 45 zł na bete.
Pani doktor nie dawała mi dużych nadziei, ja sama też nie wierzyłam. 3 testy robiłam - pinki 2 razy strumieniowy i raz ten kasetowy (czwartek, piątek i sobota) i biel.
Także nie ma co się spieszyć z testowaniem, bo tylko beta po terminie miesiączki daje pewność. ❤️

Trzymam kciuki za wasze ⏸️ i wysokie ładnie rosnące bety! ❤️

Załączniki

• Screenshot_20220510_152329.jpg
    Screenshot_20220510_152329.jpg
    86,3 KB · Wyświetleń: 151
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, miałam rano teleporade i dostałam z wielką niechęcią pani doktor skierowanie na Bete, 31 dc trochę szkoda mi było wydać 45 zł na bete.
Pani doktor nie dawała mi dużych nadziei, ja sama też nie wierzyłam. 3 testy robiłam - pinki 2 razy strumieniowy i raz ten kasetowy (czwartek, piątek i sobota) i biel.
Także nie ma co się spieszyć z testowaniem, bo tylko beta po terminie miesiączki daje pewność. ❤️

Trzymam kciuki za wasze ⏸️ i wysokie ładnie rosnące bety! ❤️
Zapytam o to co zawsze? Miałaś jakieś inne objawy.

Mnie dzisiaj zaczęły bolec cycki i jak zawsze przed okresem, także chyba już ostatecznie pozamiatane

Do góry