reklama
marczelitto85
wurcel purcel
to skrobne jeszcze.....coś deliszysz na kanapki -----bułeczka jest de bestZ takimi pysznościami to wtrącaj się częściejDzięki!
starkować ser żółty na małych oczkach(tyle ile potrzebujesz na kanapki)
przecisnąć ząbek czosnku przez wyciskarkę i dodać do majonezu, rozmieszać dokładnie i dodać starkowany zółty ser
nie pisze ile czego bo każdy sobie musi sam zobaczyć jak lubi
C
ciasteczko
Gość
dziewoje a tu macie super stronke jak ktoras lubi piec, Moje wypieki
zdjecia sa tak samkowite ze az wrecz obledne
zdjecia sa tak samkowite ze az wrecz obledne
C
ciasteczko
Gość
beata takimi smakolykami po oczach no i to na noc, mniam mniam
jak zrobie mlodszej tort za jakis czas to wam tu wkleje co tam ulepilam ciekawego, bedzie mozna oko pocieszyc
jak zrobie mlodszej tort za jakis czas to wam tu wkleje co tam ulepilam ciekawego, bedzie mozna oko pocieszyc
Crazy Girl
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Marzec 2010
- Postów
- 2 304
Hej laski.. Ale tu pysznie się zrobiło..
Golonki jeszcze w życiu nie jadłam...
Spróbuję
Sewa jutro zrobię tą z ananasem.. Jak bym selera słoiczek miała to jeszcze dziś bym zrobiła tak mnie naszło..
Coś ode mnie
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania
(na dużą blaszkę)
Do miski wrzucić po kolei:
- 5 całych jaj
- 10 dkg drożdży - rozkruszyć ( ja dodaje te suszone 3-4 paczuszki)
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka zimnego mleka
- 5 szklanek mąki
Nie mieszać - odstawić na 3 godziny. Po tym czasie wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć na blachę, można ułożyć owoce lub kruszonkę.
Golonki jeszcze w życiu nie jadłam...


Sewa jutro zrobię tą z ananasem.. Jak bym selera słoiczek miała to jeszcze dziś bym zrobiła tak mnie naszło..

Coś ode mnie
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania
(na dużą blaszkę)
Do miski wrzucić po kolei:
- 5 całych jaj
- 10 dkg drożdży - rozkruszyć ( ja dodaje te suszone 3-4 paczuszki)
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka zimnego mleka
- 5 szklanek mąki
Nie mieszać - odstawić na 3 godziny. Po tym czasie wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć na blachę, można ułożyć owoce lub kruszonkę.
Ostatnia edycja:
marczelitto85
wurcel purcel
to ja się pochwalę......sama robiłam zamówiłam tylko opłatekbeata takimi smakolykami po oczach no i to na noc, mniam mniam
jak zrobie mlodszej tort za jakis czas to wam tu wkleje co tam ulepilam ciekawego, bedzie mozna oko pocieszyc

już wiecej się nie wtrącam
sewa
mamuśka ;-)
- Dołączył(a)
- 27 Grudzień 2006
- Postów
- 10 437
Ja nie mogę
ale tu się pysznie zrobiło
Weszłam dobrej nocki życzyć a teraz głodna jestem 
marczelitto super torcik
Fajnie, że do nas zajrzałaś 
ciasteczko koniecznie pochwal się swoim wypiekiem
Crazy Girl smacznego życzę. Ja bardzo ją lubię
Mam jeszcze kilka ciekawych to wkleję, ale innym razem 
Beatka ano rosną nam dzieci
Ty dopiero w ciąży byłaś a teraz..... :-)
Dobra zmykam. Dobranoc!



marczelitto super torcik


ciasteczko koniecznie pochwal się swoim wypiekiem

Crazy Girl smacznego życzę. Ja bardzo ją lubię


Beatka ano rosną nam dzieci

Dobra zmykam. Dobranoc!
C
ciasteczko
Gość
a to przepis na paszteciki
1/2kg maki
1/2 kostki margaryny
2 jaja
50g drozdzy- sa takie male kostki
1/2 szkl.mleka
1lyzka cukru
sol do smaku
Wyrobic jak zwykle ciasto drozdzowe i odstawic do wyrosniecia na ok.20-30min
Ja rwalam po kawalku ciasta walkowalam na paski o szerokosci ok.15cm a dlugosc dowolna wsumie jaka wyjdzie. Jeden dluzszy bok smarowalam roztrzepanym jajkiem zeby pozniej ciasto ladnie sie skleilo.
Na srodek nakladalam farsz miesny ale moze byc dowolny i zawijalam w rulonik, kroilam na kawalki 6-7cm a nieraz wyszly wieksze jak byla to koncowka
Ulozylam na blaszce posmarowalam jajkiem i pieklam cos ok.30min najpierw w 200 stop.C ale tak 10min przed koncem zmniejszylam do 170stop.C
1/2kg maki
1/2 kostki margaryny
2 jaja
50g drozdzy- sa takie male kostki
1/2 szkl.mleka
1lyzka cukru
sol do smaku
Wyrobic jak zwykle ciasto drozdzowe i odstawic do wyrosniecia na ok.20-30min
Ja rwalam po kawalku ciasta walkowalam na paski o szerokosci ok.15cm a dlugosc dowolna wsumie jaka wyjdzie. Jeden dluzszy bok smarowalam roztrzepanym jajkiem zeby pozniej ciasto ladnie sie skleilo.
Na srodek nakladalam farsz miesny ale moze byc dowolny i zawijalam w rulonik, kroilam na kawalki 6-7cm a nieraz wyszly wieksze jak byla to koncowka

Ulozylam na blaszce posmarowalam jajkiem i pieklam cos ok.30min najpierw w 200 stop.C ale tak 10min przed koncem zmniejszylam do 170stop.C
reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Craizy Gril ten przepis na drozdzowe bez wyrabiania mam i swietne wychodzi...choc za pierwszym razem nie wierzylam ze cos moze wyjsc z takiego przepisu 
A ja wkleje przepis na przetwory w koncu to sezon ogorkowy!
OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ
Ogórki kroimy w cwiartki (na zakąskę) lub w grube plastry (na sałatkę) wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy
- 10 ziaren gorczycy
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 ziarna pieprzu
- 1 ząbek czosnku.
Zalewa:
- 6 szklanek wody
- 1 szklanka octu 10%
- 1 szklanka cukru
- 5 łyżek musztardy stolowej lub delikatesowej
- 3 łyżki soli
Zagotować, zalać ogorki. Pasteryzować 3 minuty
SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z PAPRYKĄ I MARCHEWKĄ
2 kg ogórków
1 cebula
1 1/2 łyżki soli
Ogórki zszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić na godzinę. Odcisnąć
2 papryki (skroić w kostkę0
4 marchewki (obrać i zetrzeć na grubych oczkach)
Dodać do ogórków, wymieszać. Zalać zalewą
Zalewa
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
Wymieszać. zostawić na 12 godzin. Nakladać do słoików po dżemie. Zakręcić. Pasteryzować 10 minut
SAŁATKA Z GRZYBÓW
80 dag grzybów (różnych)
2/3 szklanki oleju
25 dag cebuli
20 dag marchwi
2/3 przecieru pomidorowego (w słoiczku)
pieprz mielony
sól
papryka ostra
liść laurowy
ziele angielskie
cukier, ocet, maga - do smaku
Grzyby czyścimy, kroimy w kostke, lekko solimy, gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim około 1 godziny. Odcedzić, ostudzić.
W dużym rondlu - grzyby, marchew starta na grubej tarce, zeszklona w kostkę cebula, pieprz, sol, przecier pomidorowy. Podsmażyć 10 minut, doprawić do smaku.
Gorące wkladać do słoikow, pasteryzować 20 minut.
Ogórki po meksykańsku
2 kg ogórków obranych i pokrojonych w wężyki
3-4 ząbki czosnku rozdrobnione
8 łyżeczek oleju
1-2 łyżeczki pieprzu cayenne
1 szklanka cukru (można mniej)
2 łyżki soli
ilość przypraw zależy od gustu, jeśli ma być "ostrzej" to dajemy 2 łyżki pieprzu, więcej czosnku itd. Ja lubię średnio, więc podaję tyle, co sama daje.
Pokrojone ogórki posolić i zostawić na 6 godzin. Powstałą wodę odlać.
Ogórki posypać pieprzem cayenne i czosnkiem rozdrobnionym, wymieszać.
Zagotować ocet, olej i cukier w garnuszku, gorącym polać ogórki i odstawić na 12 godzin.Po tym czasie ogórki włożyć do słoików (z tej porcji wyjdzie jakieś 5 średnich słoiczków) i zalać zalewą. Nie pasteryzować, dobrze dokręcić.
Smacznego!!!
A ja wkleje przepis na przetwory w koncu to sezon ogorkowy!

OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ
Ogórki kroimy w cwiartki (na zakąskę) lub w grube plastry (na sałatkę) wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy
- 10 ziaren gorczycy
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 ziarna pieprzu
- 1 ząbek czosnku.
Zalewa:
- 6 szklanek wody
- 1 szklanka octu 10%
- 1 szklanka cukru
- 5 łyżek musztardy stolowej lub delikatesowej
- 3 łyżki soli
Zagotować, zalać ogorki. Pasteryzować 3 minuty
SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z PAPRYKĄ I MARCHEWKĄ
2 kg ogórków
1 cebula
1 1/2 łyżki soli
Ogórki zszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić na godzinę. Odcisnąć
2 papryki (skroić w kostkę0
4 marchewki (obrać i zetrzeć na grubych oczkach)
Dodać do ogórków, wymieszać. Zalać zalewą
Zalewa
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
Wymieszać. zostawić na 12 godzin. Nakladać do słoików po dżemie. Zakręcić. Pasteryzować 10 minut
SAŁATKA Z GRZYBÓW
80 dag grzybów (różnych)
2/3 szklanki oleju
25 dag cebuli
20 dag marchwi
2/3 przecieru pomidorowego (w słoiczku)
pieprz mielony
sól
papryka ostra
liść laurowy
ziele angielskie
cukier, ocet, maga - do smaku
Grzyby czyścimy, kroimy w kostke, lekko solimy, gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim około 1 godziny. Odcedzić, ostudzić.
W dużym rondlu - grzyby, marchew starta na grubej tarce, zeszklona w kostkę cebula, pieprz, sol, przecier pomidorowy. Podsmażyć 10 minut, doprawić do smaku.
Gorące wkladać do słoikow, pasteryzować 20 minut.
Ogórki po meksykańsku
2 kg ogórków obranych i pokrojonych w wężyki
3-4 ząbki czosnku rozdrobnione
8 łyżeczek oleju
1-2 łyżeczki pieprzu cayenne
1 szklanka cukru (można mniej)
2 łyżki soli
ilość przypraw zależy od gustu, jeśli ma być "ostrzej" to dajemy 2 łyżki pieprzu, więcej czosnku itd. Ja lubię średnio, więc podaję tyle, co sama daje.
Pokrojone ogórki posolić i zostawić na 6 godzin. Powstałą wodę odlać.
Ogórki posypać pieprzem cayenne i czosnkiem rozdrobnionym, wymieszać.
Zagotować ocet, olej i cukier w garnuszku, gorącym polać ogórki i odstawić na 12 godzin.Po tym czasie ogórki włożyć do słoików (z tej porcji wyjdzie jakieś 5 średnich słoiczków) i zalać zalewą. Nie pasteryzować, dobrze dokręcić.
Smacznego!!!
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 207
- Wyświetleń
- 23 tys
- Odpowiedzi
- 73
- Wyświetleń
- 21 tys
Podziel się: