reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słomiane wdowy

;-)

laseczki a ja proponuje zmiane tematu....... ;-)
może popiszemy o przepisach.....:-D:-D
ciacho zapodaj przepis na coś pysznego.....:-D
może jakiś afrodyzjak......:-D
tylko tak delikatnie żeby komuś ciśnienie nie skoczyło.....:-D:-D:-D

a to dla naszych mężów golonka na kapuście;:-D

trudność: średnie
czas: >60 min


SKŁADNIKI:
2 małe golonki wieprzowe
1 duża cebula
0,5 kg kiszonej kapusty
1 ząbek czosnku
olej
1 bulionetka
przyprawy: ziele angielskie, pieprz ziarnisty i melony
Kucharek

PRZYGOTOWANIE:
Kapustę pokroić ( jeśli trzeba opłukać) i krótko odgotować. Cebulę pokroić, podsmażyć, włożyć do kapusty i podsmażyć. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Golonki obrumienić na tłuszczu, przełożyć do kapusty, dodać przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok. 1,5 godz. Na 25 min przed końcem zdjąć pokrywkę, aby golonki się zarumieniły. SMACZNEGO!
 
Ostatnia edycja:
reklama
;-)

laseczki a ja proponuje zmiane tematu....... ;-)
może popiszemy o przepisach.....:-D:-D
ciacho zapodaj przepis na coś pysznego.....:-D
może jakiś afrodyzjak......:-D
tylko tak delikatnie żeby komuś ciśnienie nie skoczyło.....:-D:-D:-D

a to dla naszych mężów golonka na kapuście;:-D

trudność: średnie
czas: >60 min


SKŁADNIKI:
2 małe golonki wieprzowe
1 duża cebula
0,5 kg kiszonej kapusty
1 ząbek czosnku
olej
1 bulionetka
przyprawy: ziele angielskie, pieprz ziarnisty i melony
Kucharek

PRZYGOTOWANIE:
Kapustę pokroić ( jeśli trzeba opłukać) i krótko odgotować. Cebulę pokroić, podsmażyć, włożyć do kapusty i podsmażyć. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Golonki obrumienić na tłuszczu, przełożyć do kapusty, dodać przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok. 1,5 godz. Na 25 min przed końcem zdjąć pokrywkę, aby golonki się zarumieniły. SMACZNEGO!

Ciekawy temat, tyle tylko, że 90% pań przesiadujących od rana do wieczora na tym forum nie umie gotować, a zrobienie obiadu dla swojego Pana i Władcy ogranicza się do zalania zupki z paczki :-D I tu pada moje pytanie: czy jest sens zaczynać tego typu dyskusje?
 
Beatka też jestem za zmianą tematu. Przepis fajny, ale u mnie nie przejdzie ;-) bo u mnie preferujemy małokaloryczne jedzonko :tak: Nawet z tego powodu zakupiłam garnek parowy i codziennie coś w nim pichcę :tak:

Ale jak możecie to wklejcie przepisy na jakieś fajne sałatki, bo moje już mi się przejadły :baffled:
 
kochane podczytuje was troszku nie należę do grupy...przeczytałam o przepisie na sałatkę i mam fajną i smaczną:)))może komuś podpasuje:
--pekińska
--lodowa
--papryka
--ogórek
--pomidor
--olivki(5 i pokroić)
--czipsy torrtila(1 mała paczaka i pokruszyć do sałatki)
--czerwona cebula
--ser feta w kosteczkach ---(w biedronce jest z bazylią---ja daje całę małe wiadereczko)
sól pieprz i łyżeczka oleju

--wiadomo że umyć i pokroić warzywa:))
mi i mężowi smakuje...pożeramy to z grillowaną piersią:)
przepraszam że się wtrąciłam:)pozdrawiam
 
kochane podczytuje was troszku nie należę do grupy...przeczytałam o przepisie na sałatkę i mam fajną i smaczną:)))może komuś podpasuje:
--pekińska
--lodowa
--papryka
--ogórek
--pomidor
--olivki(5 i pokroić)
--czipsy torrtila(1 mała paczaka i pokruszyć do sałatki)
--czerwona cebula
--ser feta w kosteczkach ---(w biedronce jest z bazylią---ja daje całę małe wiadereczko)
sól pieprz i łyżeczka oleju

--wiadomo że umyć i pokroić warzywa:))
mi i mężowi smakuje...pożeramy to z grillowaną piersią:)
przepraszam że się wtrąciłam:)pozdrawiam

Z takimi pysznościami to wtrącaj się częściej :tak: Dzięki!
 
marczelitto85 dzieki za przepis ;-)

Sewa mi w biodra nie idzie- czasami w brzuszek.....:-D jest wtedy lekko wypięty.
jaka u ciebie pogoda??????
u mnie na zmianę- rano pada, za godz słonko, potem wiatr i tak do wieczorka.....:-D
tak patrze na twój suwaczek- Jędrus ma juz 5 lat.....:szok::szok::szok: ale on duzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
 
reklama
A to mój przepis:

Sałatka warstwowa z ananasem


Składniki:
- puszka kukurydzy
- puszka ananasów
- słoiczek selera w paskach w zalewie
- 4 plasterki szynki wędzonej
- 3 jajka na twardo
- 12 dag sera żółtego
- majonez( kielecki polecam )
- pieprz

W salaterce układamy warstwami: (najlepsza taka salaterka równa od góry do dołu, bo wtedy te produkty równo się rozkładają )

odsączony seler
pół puszki kukurydzy
majonez z odrobiną pieprzu
szynkę pokrojona w paseczki
ananasy pokrojone w kostkę
majonez
pokrojone jajka
resztę kukurydzy
majonez
starty ser

Dobre :tak:

Beata ja już nie pamiętam kiedy ciepło u mnie było :baffled: po mojej czerwcowo-lipcowej opaleniźnie pozostało wspomnienie :baffled: Liczę na ciepłą jesień w PL. A już za tydzień tam zawitam :tak::tak::tak::tak: JUUUPIII!!!!

No a Jędrek to już wielkolud ;-):tak: właśnie po domu na wrotkach śmiga :rolleyes2::rolleyes2:

Lecę kolację robić. Do potem!
 
Do góry