reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Słodkie mamy :-)

Czesc dziewczyny , u mnie tez cukry ok .
Aisha mam nadzieje ze wyniki beda u ciebie ok,a co do meza to moj tez ostatnio malo sprzata w mieszkaniu a mnie to wkurza bo ciagl widze syf i sama sprzatam bo nie wytrzymuje a pozniej padam na twarz ze zmeczenia .
Edyta - duza wada wzroku jest jak najbardziej wskazaniem do cc ,jak bylam w szpitalu to dziewczyna miala z tego powodu cc.
Cos Natalia dzis nic nie pisze mam nadzieje ,ze u niej wszystko ok.

reklama
Hej Dziewczyny !!
Napisalam przed chwila i mi wcielo wszystko.

Cukry u mnie ok .
A z facetami to szkoda gadac - Aisha mam to samo. Wczoraj ze swoim miedzy innymi o to samo nam poszlo . Ja nie narzekam - robie co sie da - nie dosc , ze w domu 2,5 latek , w brzuchu mala - z maluchem na plac zabaw , na spacer po 3 h chodzimy , pozniej duzo i w domu ciagle cos zrobic, a moj mezulek wraca z pracy i mowie zeby wzial malego na spacer , a ten ,ze mu sie nie chce i koniec tematu dla niego - to mi sie smutno zrobilo, bo mi tez nie raz sie nie chce isc , bo bym sobie posiedziala , polezala - a tenpoprostu nie chce sie i tyle - tosie nei odzywalam do niego , to stwierdzil,ze to ja mam focha.

Marja,Evi widzicie- fececi;-) no moj dzis od rana ten kamien wyczyscil, odkurzyl, pomyl podlogi, naczynia schowal, kurze starl..ale humor to mial taki zajebisty ze szkoda gadac. Co z tą nasza Natalka? Zajrze na majowe mamy, moze tam cos powiedza!

A u mnie ktg no coz- napisalam do mojej dr prowadzącej co robic, bo niby jakichs ogromnych skurczy nie bylo ale wahalo sie od 40-70% nawet czasami. Mała w polowie nie chciala sie ruszac, ale zjadlam cuksa i jakos poszlo :) ogolnie napisali ze reaktywne ktg wiec ok...Ale zabrali mnie na usg dodatkowo, bo po badaniu okazalo sie ze szyja jakas krotka i rozwarcie na 1palec (2cm) i szyja 1,8cm, mała juz przekroczyla 2500g. Powiedzieli ze dlugo nie pochodze (a ile- nie wiem) i oszczedzac sie i jakbym czula skurcze to szybko do szpitala zeby zdazyli dac leki na rozwoj pluc małej...juz sama nie wiem co myslec.
co do wady wzroku i cc- jak najbardziej wskazane cc.
edyta mowilam zebys sie oszczedzala troszke! odpoczywaj teraz duzo!
aniolek gratuluje cukrow dobrych:) ja juz loda dzis wchlonelam :p

Aisha -w 36 tyg daja jeszcze leki na rozwoj pluc?,musisz sie oszczedzac juz blizej niz dalej na ktorego wogle mialas termin?.Mialas jakies objawy skracajacej szyjki?
Ja tez dzis zjadlam 2 galki lodow cukier po nich dobry wiec co sobie bede zalowac .

Hej dziewczynki:-) jestem, jestem:-)

Bylam dzisiaj na wizycie i rano miałam wielkie przygotowania: zrobiłam sobie pedicure, ogoliłam wszystko co możliwe i padłam:-D

Potem w przychodni dosyć długo czekałam na ginkę bo okazało się, że jej w szpitalu się jakiś zabieg przedłużył.
No ale co tam u Nas? Szyjki już praktycznie nie ma i mam rozwarcie na 2cm. Lekarka stwierdziła, ze do maja może uda się dotrzymać ale do terminu (14maj) to praktycznie nie mam szans donosić.
Jeszcze tydzień mam się oszczędzać a potem mogę szaleć a to znaczy, że jeszcze tydzień celibatu mnie czeka;-). A w piątek idę na swoje pierwsze w życiu KTG:-)

Dziewczyny ja mam takie same problemy z mężem. Niby obiecywał że bedzie pomagał ale jak przychodzi co do czego to wiecznie zmęczony albo mu się nie chce:wściekła/y:. Muszę dziesięć tysięcy razy powtarzać jedną rzzecz to z łaską idzie i zrobi:crazy:

Aisha wróżyłaś mi szybko poród a tu się okazuje, że możesz być pierwsza:-);-)

Aaaa i jeszcze któraś z Was pytała. Duża wada wzroku nie jest wskazaniem do cc pod warunkiem, że nie wiąże się dodatkowo ze schorzeniami siatkówki, chodzi o możliwość odwarstwienia siatkówki oka przy dużym wysiłku, parciu. Jak pracowałam na okulistyce często dziewczyny przychodziły do naszych lekarzy po świstek do cc i odchodziły z niczym bo miały tylko krótko lub długowzroczność. Ale dużo też zależy od lekarza, jedni każdemu dają papierek ze wskazaniem a inni tylko faktycznie tym potrzebującym tego:tak:

Coś nam się kinderek długo nie odzywa? Chyba jej nie rozłożyło po tym remoncie?

Ostatnia edycja:
Natalia- kurcze ty już 37 tydzien skończyłaś- więc mozesz szaleć- bynajmniej jak dla mnie.:wściekła/y:
Mały dzis praktycznie cały dzień jakis spokojny był- tak jak pisalam- ale zjadlam cukierka( chyba pomysł Aishy) i już bylo inaczej. Zjadłam teraz kolacje i chyba też mu smakowała bo wygina się pod moimi żebrami:).:-)
No ja w piątek koniec 36 i tak myśle że jeszcze ze 2 tygodnie i bym chciała już rodzić. Wizyte mam 29 więc zobaczymy co tam u mnie się dzieje.
Miłego wieczorku.

Natalia -juz myslalysmy ,ze ty na porodowce ,teraz tylko duzo odpoczynku tydz to nie dlugo dasz rade .Mialas robione usg?

dziewczyny daję znać żebyście się nie martwiły:-)
o 4:50 odeszły mi wody ale narazie nic się nie dzieje.... zaraz pewnie powoli zacznę się zbierać do szpitala ( oczywiście sama bo mąż w pracy i dojedzie do nas przed południem)
więcej popisałam na głównym wątku majowym. Przepraszam, jeżeli i tutaj nie uda mi się pisać na bieżąco to szukajcie tam:-D:-D:-D:-D
Trzymajcie kciuki kochane!!!
Aisha a ty następna????;-):-D

reklama
Do góry