reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Czesc dziewczyny , u mnie tez cukry ok .
Aisha mam nadzieje ze wyniki beda u ciebie ok,a co do meza to moj tez ostatnio malo sprzata w mieszkaniu a mnie to wkurza bo ciagl widze syf i sama sprzatam bo nie wytrzymuje a pozniej padam na twarz ze zmeczenia .
Edyta - duza wada wzroku jest jak najbardziej wskazaniem do cc ,jak bylam w szpitalu to dziewczyna miala z tego powodu cc.
Cos Natalia dzis nic nie pisze mam nadzieje ,ze u niej wszystko ok.

reklama
Hej Dziewczyny !!
Napisalam przed chwila i mi wcielo wszystko.

Cukry u mnie ok .
A z facetami to szkoda gadac - Aisha mam to samo. Wczoraj ze swoim miedzy innymi o to samo nam poszlo . Ja nie narzekam - robie co sie da - nie dosc , ze w domu 2,5 latek , w brzuchu mala - z maluchem na plac zabaw , na spacer po 3 h chodzimy , pozniej duzo i w domu ciagle cos zrobic, a moj mezulek wraca z pracy i mowie zeby wzial malego na spacer , a ten ,ze mu sie nie chce i koniec tematu dla niego - to mi sie smutno zrobilo, bo mi tez nie raz sie nie chce isc , bo bym sobie posiedziala , polezala - a tenpoprostu nie chce sie i tyle - tosie nei odzywalam do niego , to stwierdzil,ze to ja mam focha.

Marja,Evi widzicie- fececi;-) no moj dzis od rana ten kamien wyczyscil, odkurzyl, pomyl podlogi, naczynia schowal, kurze starl..ale humor to mial taki zajebisty ze szkoda gadac. Co z tą nasza Natalka? Zajrze na majowe mamy, moze tam cos powiedza!

A u mnie ktg no coz- napisalam do mojej dr prowadzącej co robic, bo niby jakichs ogromnych skurczy nie bylo ale wahalo sie od 40-70% nawet czasami. Mała w polowie nie chciala sie ruszac, ale zjadlam cuksa i jakos poszlo :) ogolnie napisali ze reaktywne ktg wiec ok...Ale zabrali mnie na usg dodatkowo, bo po badaniu okazalo sie ze szyja jakas krotka i rozwarcie na 1palec (2cm) i szyja 1,8cm, mała juz przekroczyla 2500g. Powiedzieli ze dlugo nie pochodze (a ile- nie wiem) i oszczedzac sie i jakbym czula skurcze to szybko do szpitala zeby zdazyli dac leki na rozwoj pluc małej...juz sama nie wiem co myslec.
co do wady wzroku i cc- jak najbardziej wskazane cc.
edyta mowilam zebys sie oszczedzala troszke! odpoczywaj teraz duzo!
aniolek gratuluje cukrow dobrych:) ja juz loda dzis wchlonelam :p

Aisha -w 36 tyg daja jeszcze leki na rozwoj pluc?,musisz sie oszczedzac juz blizej niz dalej na ktorego wogle mialas termin?.Mialas jakies objawy skracajacej szyjki?
Ja tez dzis zjadlam 2 galki lodow cukier po nich dobry wiec co sobie bede zalowac .

Hej dziewczynki:-) jestem, jestem:-)

Bylam dzisiaj na wizycie i rano miałam wielkie przygotowania: zrobiłam sobie pedicure, ogoliłam wszystko co możliwe i padłam:-D

Potem w przychodni dosyć długo czekałam na ginkę bo okazało się, że jej w szpitalu się jakiś zabieg przedłużył.
No ale co tam u Nas? Szyjki już praktycznie nie ma i mam rozwarcie na 2cm. Lekarka stwierdziła, ze do maja może uda się dotrzymać ale do terminu (14maj) to praktycznie nie mam szans donosić.
Jeszcze tydzień mam się oszczędzać a potem mogę szaleć a to znaczy, że jeszcze tydzień celibatu mnie czeka;-). A w piątek idę na swoje pierwsze w życiu KTG:-)

Dziewczyny ja mam takie same problemy z mężem. Niby obiecywał że bedzie pomagał ale jak przychodzi co do czego to wiecznie zmęczony albo mu się nie chce:wściekła/y:. Muszę dziesięć tysięcy razy powtarzać jedną rzzecz to z łaską idzie i zrobi:crazy:

Aisha wróżyłaś mi szybko poród a tu się okazuje, że możesz być pierwsza:-);-)

Aaaa i jeszcze któraś z Was pytała. Duża wada wzroku nie jest wskazaniem do cc pod warunkiem, że nie wiąże się dodatkowo ze schorzeniami siatkówki, chodzi o możliwość odwarstwienia siatkówki oka przy dużym wysiłku, parciu. Jak pracowałam na okulistyce często dziewczyny przychodziły do naszych lekarzy po świstek do cc i odchodziły z niczym bo miały tylko krótko lub długowzroczność. Ale dużo też zależy od lekarza, jedni każdemu dają papierek ze wskazaniem a inni tylko faktycznie tym potrzebującym tego:tak:

Coś nam się kinderek długo nie odzywa? Chyba jej nie rozłożyło po tym remoncie?

Ostatnia edycja:
Natalia- kurcze ty już 37 tydzien skończyłaś- więc mozesz szaleć- bynajmniej jak dla mnie.:wściekła/y:
Mały dzis praktycznie cały dzień jakis spokojny był- tak jak pisalam- ale zjadlam cukierka( chyba pomysł Aishy) i już bylo inaczej. Zjadłam teraz kolacje i chyba też mu smakowała bo wygina się pod moimi żebrami:).:-)
No ja w piątek koniec 36 i tak myśle że jeszcze ze 2 tygodnie i bym chciała już rodzić. Wizyte mam 29 więc zobaczymy co tam u mnie się dzieje.
Miłego wieczorku.

Natalia -juz myslalysmy ,ze ty na porodowce ,teraz tylko duzo odpoczynku tydz to nie dlugo dasz rade .Mialas robione usg?

dziewczyny daję znać żebyście się nie martwiły:-)
o 4:50 odeszły mi wody ale narazie nic się nie dzieje.... zaraz pewnie powoli zacznę się zbierać do szpitala ( oczywiście sama bo mąż w pracy i dojedzie do nas przed południem)
więcej popisałam na głównym wątku majowym. Przepraszam, jeżeli i tutaj nie uda mi się pisać na bieżąco to szukajcie tam:-D:-D:-D:-D
Trzymajcie kciuki kochane!!!
Aisha a ty następna????;-):-D

reklama
Do góry