reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

Animka dopiero dziś doczytałam :)

Napisz mi co było na tę kolację to może razem dojdziemy co wywołało skok. I od tego zaczniemy elminację.

reklama
animka marchewkę można gotowana ale na wpół twardą, słodkiego staraj się jeść raczej rzadko i jeśli już to najlepiej gorzką czekoladę albo kawałek domowego ciasta ja jeśli zjadłam coś słodkiego a po godzinę np obiad to i tak mierzyłam godzinie po obiedzie aha córkę urodziłam w 2012 i też cukier mierzyłam 1 godzinę po posiłku głównym 124 po kolacji nie jest wcale źle zwłaszcza, że dopiero się uczysz tak więc się nie martw wygląda na razie na to, ze tak jak u mnie wystarczy ci dieta
shiran85 glukometr powinnaś dostać za darmo jak diabetolog wypisze ci receptę na paski i będziesz wykupywać je w aptece od razu powiedz, że chcesz też glukometr

Ostatnia edycja:
Nie ogarniam dzisiaj tego cukru :p

Na czczo miałam 92, po śniadaniu 155 :szok: a po drugim 103, po obiedzie 110 zobaczymy co będzie dalej :p

A najlepsze jest w tym to, że na śniadanie zjadłam 3 kawałki chleba razowego z minimalną ilością masła, sopocka + ogórek zielony a na drugie wciągnęłam serek wiejski, kromka chleba razowego, jabłko a do tego jeszcze cukierka :dry:i gdzie sens? :p

A co do wczorajszej kolacji to biały ser (chudy) + trochę jogurtu naturalnego, ogórek zielony i rzodkiewka. No i oczywiście chleb razowy :p

Animka zerknij czy aby na pewno chleb jest bez karmelu i miodu.

Jak dla mnie na kolację mógł tak podziałac ser biały wczoraj :) ale ni był to wysoki skok.

A śniadanie wygląda ok, ale cukier już nie być może trzeba będzie ze smarowania zrezygnować :) bo to pewnie masełko wyklarowało problenm :D

Zerknij jak z tym chlebem jest ;)

I tak na pocieszenie dopiszę, że często występuje problem z cukrem po śniadaniu :D

Hania no właśnie na chlebie nie mam karteczki ;/ ale moja mama jest bardzo przewrażliwiona na tym punkcie i właśnie mówiła mi, że ten jest ok.

Bez masełka? No nie...

A jeszcze wracając do chleba to na kolację zjem normalny i zobaczymy co po nim wyjdzie ;P

Nie mam pojęcia ale teraz mi tak przyszło do głowy, że może winna też tutaj być moja alergia? Nie wiem jakie są relacje alergia-cukier ;P ale od kiedy po zjedzeniu winogrona robię się głucha od tego momentu nie dziwią mnie żadne objawy alergii :p

A jak Twoje cukry?

U mnie po śniadaniu był 141 o_O a na czczo 128 czyli myślę, że pewnie bez nocnej insuliny się nie obejdzie bo niestety już kolejny raz z rzędu tak jest. Reszta pomiarów w normie do 120 po za obiadowym bo ten wyszedł 171 a zjadlam pierś grillowaną i sałate z ogórkiem i pomidorem... Bo obiad na szybko dziś był. No i oczywiście insulinę wzięłam przed. Sama już nie wiem co znów jest nie tak.

Masakra normalnie...ciężko to ogarnąć :p Czyli teoretycznie po obiedzie powinno być u Ciebie wszystko ok a tutaj taki wynik...

Ja na kolację nr1 jem właśnie hamburgera i zobaczymy co po nim wyjdzie ;P

A wiesz może czy ginekolog może przepisać mi paski? Bo zostały mi 3szt...

Raczej nie, ale może przepisać rodzinny i to on będzie musiał wystawić ci skier do diabetologa.

Ale może twój ci wystawi :p ja się z tym nie spotkałam.

reklama
Do góry