reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy - czyli wrzesniowe cukrzycówki ;)

reklama
Czyli też dobrze :)

Rączki myjesz przed pomiarem w wodzie z mydłem? Nie przemywasz opuszków żadnym spirytusem?

Ufff, to cieszę się bardzo :D:D:D tylko woda i mydło :D

A jak myślisz może być tak, że już wszystkie pomiary będą dobre? Że po prostu ta glukoza jakoś trefnie wyszła? (Może to naiwne ale nadzieją mimo, ze matką głupich to umiera ostania :p)

A jeszcze raz Haniu proszę powiedz mi jaka jest w końcu norma? Do 120 czy do 130 jest ok? I czy taka sama jest rano na czczo i godzinę po posiłku?

Ostatnia edycja:
Myślę, że jesteś niepoprawną optymistką :D ale ja praktycznie stale cukier na dietce miałam nie taki więc u ciebie być może lekkie zmiany żywieniowe unormują problem :)
Tego Ci życzę kochana.

A napisz co miałaś na obiadek, pytam tak z ciekawości :p

Ostatnia edycja:
Animka ile dałaś za glukometr? I czy kupowałam w aptece? Bo słyszałam że na receptę można taniej nabyć.

Ja po obiedzie dziś miałam 85 :-) a miałam na obiad kasze jęczmienia z odrobiną sosu i 4 małymi kawałkami mięsa chyba wieprzowiny bo na kurczaka to nie wyglądało :p były też 2 łyżki tartych buraków ale juz ich nie jadłam bo czytałam ze po tym może cukier skoczyć

Bardzo na to liczę, że kilka małych zmian i będzie gites ;P

A no obiad miałam tak: brązowy ryż - gotowany normalnie 30 min a do tego z parowaru - pieczarki, marchewka, pietruszka i pierś z kurczaka (normalnie z przyprawami takimi jak zawsze, sól, pieprz i gotowa przyprawa do kurczaka) do tego sporo masła. Nic nie ważyłam zjadłam tak jak miałam ochotę ;P czyli z tego co przeczytałam to chyba tak średnio jeżeli chodzi o dietę cukrzycową :p

shiran glukometr dostałam od tej cukrzycowej rodzinki i oni mówili, że dostajesz go za darmo (ten co mi dali, też dostali) płacisz tylko za paski i jeżeli nie masz insuliny to coś około 14zł kosztują za chyba 50szt, z tym że musisz mieć na nie receptę - ja mam 10 pasków, które były startowe z glukometrem.

Po obiedzie miałaś 85? To moje 115 to dużo :p

Ostatnia edycja:
Shiran powinnaś za darmo u diabetologa glukometr dostać :)
Tak kosztuje ok.35-40zł. Przynajmniej u nas :)

U ciebie cukier też piękny, a jak Ci wszyła krzywa cukrowa bo jakoś nie mogę skojarzyć ;)

Animka ja też porcji nie odważałam :) w końcu nie mam głodować hihi :D
To masło to zabójcze :) marchew też może podnieść cukier, ale narazie jak jest ok to się nie martw. Może akurat u cb po tym cukier nie będzie szalał.

Ostatnia edycja:
reklama
Marchewka gotowana odpada niestety, i ilościowo tez ma być w jakiejś tam normie. Czyt nie za dużo, zjeść mniej a częściej

Hania na czczo miałam 77 a po 2h 148.

Ostatnia edycja:
Do góry