reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie listopadówki 2010

Nissanka to jest mój wybór. Wiem że mogę jeszcze rodzić na Ujastku ale ten szpital do mnie nie przemawia. Co do Kopernika to mój lekarz prowadzący tam pracuje ale nigdy nie sugerował tam porodu. Zawsze mówił że jest jeszcze Ujastek do wyboru.
Zdarzyło mi się już parę razy zawitać na IP na kopernika i za każdym razem byłam w miarę zadowolona z obsługi - wiadomo raz lepiej raz gorzej ale generalnie bez jakiś mega zastrzeżeń. W tamtym roku miałam tam również zabieg laparoskopi tam - też bardzo pozytywnie oceniam opiekę.
Wiadomość o cukrzycy byłam dla mnie wielkim szokiem i starsznie się przestraszyłam ze z dzieckiem coś bedzie nie tak. Wydaje mi się też że klinika jest w stanie zapewnić mojemu dziecku najlepszą opiekę dlatego pogodziłam się z porodem tam. Wiem że różne są opinie przeważnie negatywne ale prawda jest taka ze wszytko zależy na kogo się trafi. Na Kopernika szanse są większe na złe trafienie :-) ale już sie z tym pogodziłam psychicznie.

reklama
Agusiar - no właśnie, najważniejsze jest Twoje nastawienie:) Jeśli jesteś zdecydowana na Kopernika i wiesz że tam będziesz mieć super opiekę to nie ma co sugerować się opiniami innych.

Ja chciałam tylko wiedzieć tak z ciekawości czy decyzja o koperniku jest z własnej woli czy przymusem. Nie mam i nie miałam zamiaru wpływać na czyjąś decyzję ;), ja się tego szpitala boję i tyle.

ja też się boję, i na pewno wybrałabym Ujastek, ale ważne że Agusiar jest pozytywnie nastawiona:)
Zwłaszcza że mój gin pracuje w Ujastek. Ale ja jednak wolę Rydygiera:)

Ja już byłam w narutowiczu, żeromskim i rydygiera, jakoś ten ostatni do mnie bardziej przemawia.

Czy pomimo głodu jaki czujecie macie brak acetonu w moczu?

mówiłam, kazał tylko rozdzielić posiłki, że jak częściej będę jadła to będzie ok. Póki co tak średnio jestem najedzona. Ale jabłka wcinam jak tylko jestem głodna i po nich cukru nie mierze.

reklama
A ja nigdy głodu nie czuję, ale ketony od czasu do czasu w moczu mi wychodzą - głównie jak mi się zaśnie wcześniej i nie zjem tego posiłku o 22.
Kiedyś na ten posiłek jadłam odrobinę, byleby "zaliczyć" a teraz jem ze 2 kanapki i może dzięki temu waga odrobinę przybiera?

Do góry