Bo ja się zastanawiam czy mnie lekarz za drzwi nie wywali itp..
Nasze śniadanie (ze szpitala kop..) powinno składać się z
mączny 1.5
mięsno-nabiał 0.3
tłuszczowy 2.0
ja np zjadłam tylko 25 g chleba i troszkę masełka z herbatą i miałam cukier 135
innym razem zjadłam 47 g chleba pur 22 g ryby cukier 137
więc nie jem na śniadanie chleba tylko rybę 45 g po godzinie mam 101,108
Nawet gdy trzymałam się tej kolejności tylko dzieliłam śniadanie na 3 części i jadłam co godzinę to obiad jadłam o 18 i nie byłam wstanie zjeść to co miałam zapisane bo czasowo było to niemożliwe do osiągnięcia! A cukier i tak miałam powyżej 120. Przez te metody prób i błędów straciłam już ponad 150 pasków ;(.
Ja wszystko ważę i zapisuje na kartce: co i ile i o której i obok ile cukru po godzinie.
Jeszcze wczoraj postanowiłam odwiedzić rodziców i tak mówię do mamy że jej zmierzę cukier i ta po 3 godz. 380! ręce mi opadły a cały czas mi wmawiała że ona problemów z cukrem nie ma! Ze tylko jej ojciec i siostra a ja po prostu mam fanaberie itp. i żebym sama krzywdy dziecku nie zrobiła.
Bądź tu człowieku zdrowy
Nasze śniadanie (ze szpitala kop..) powinno składać się z
mączny 1.5
mięsno-nabiał 0.3
tłuszczowy 2.0
ja np zjadłam tylko 25 g chleba i troszkę masełka z herbatą i miałam cukier 135
innym razem zjadłam 47 g chleba pur 22 g ryby cukier 137
więc nie jem na śniadanie chleba tylko rybę 45 g po godzinie mam 101,108
Nawet gdy trzymałam się tej kolejności tylko dzieliłam śniadanie na 3 części i jadłam co godzinę to obiad jadłam o 18 i nie byłam wstanie zjeść to co miałam zapisane bo czasowo było to niemożliwe do osiągnięcia! A cukier i tak miałam powyżej 120. Przez te metody prób i błędów straciłam już ponad 150 pasków ;(.
Ja wszystko ważę i zapisuje na kartce: co i ile i o której i obok ile cukru po godzinie.
Jeszcze wczoraj postanowiłam odwiedzić rodziców i tak mówię do mamy że jej zmierzę cukier i ta po 3 godz. 380! ręce mi opadły a cały czas mi wmawiała że ona problemów z cukrem nie ma! Ze tylko jej ojciec i siostra a ja po prostu mam fanaberie itp. i żebym sama krzywdy dziecku nie zrobiła.
Bądź tu człowieku zdrowy
Ostatnia edycja: