reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Maja, dobrze Ci się wydaje:) Gag pisała, żeby nie dawać jeść częściej niż co 5h, a jak się obudzi to próbować uśpić. Zastosowałam tą metodę do budzenia się między 23 a 24 i muszę przyznać, że mamy już 4 noce za sobą bez jedzonka o tej porze:)

reklama
My nie narzekamy, nawet jak się budzi to na spiocha pociumcia troszkę odkładam go, gaszę i jest spokój:tak: Odpukać odkąd mały się urodził nie było w nocy żadnego płaczu, jak się budzi to stęka ;-)

futrzaczku - z moja Zosią jest tak, że bez względu na to, o której godzinie ją położymy spać (20 czy nawet 22.30 - zdarzało się czasem), to budzi się o tych samych godzinach, nie śpi dłużej

a to co piszecie o tych min. 5 godzinach bez jedzenia, powiedziała mi pediatra, gdy Zosia była maleńka i ciągle miała wzdęcia, bo za często jadła. Do tej pory do tego się stosujemy, teraz w nocy ma przynajmniej 6 godzin przerwy od jedzenia, a wg lekarza może mieć nawet 9 h.

ostatnio u nas gorzej ze spaniem, mała często sie wybudza, więc pędzę dac smoka, żeby się nie rozbudziła. Ale i tak koło 3 trzeba dać cycusia, bo nie daje się oszukać silikonem:baffled:. Chodzimy z M nieprzytomni:baffled:

Jutro mamy szczepienie, więc porozmawiam z pediatrą. Bo może mała jest głodna, bo w dzień na razie kiepsko jej idzie jedzenie obiadków.

U nas też dziś ciężka noc jak pisałam do północy spoko mała dziś o 0.30 się obudziła wypiła mleko potem kręcenie wiercenie itp ostatecznie o 5.10 wstała masakra......
Lepi nasz mała też chodzi później spać staramy się ją trochę przetrzymać a i tak o 5 wstaje.....

Ośmieliłam się wyrwać z betów swoje dziecię dzisiaj o 8 rano... był oburzony. Wróciliśmy do domu przed 11 i zjadł i padł spać. I śpi jeszcze... Norma spania musi być wyrobiona :-D Po rodzicach zgniłek, po rodzicach... Oby jutro nie wstał o 7 jak starzy po imprezie będą...

Marzena a jaka jest norma dzienna drzemek u Was??
Moja mała śpi w sumie ok 3 godzin w dzień a w nocy czy pójdzie o 20 czy o 21 spać po 5 już wstaje.....

reklama
U nas ze spaniem jest w miarę ok. To znaczy mały śpi niespokojnie ale śpi. Też nie ma różnicy o której pójdzie spać to wstaje o 6 i w ciągu dnia ma około 4-ech drzemek po 1-2 godzinki, więc sporo śpi, bo około 5-6h w ciągu dnia. Mam małego śpioszka ;-)

Do góry