reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Maja, dobrze Ci się wydaje:) Gag pisała, żeby nie dawać jeść częściej niż co 5h, a jak się obudzi to próbować uśpić. Zastosowałam tą metodę do budzenia się między 23 a 24 i muszę przyznać, że mamy już 4 noce za sobą bez jedzonka o tej porze:)

reklama
My nie narzekamy, nawet jak się budzi to na spiocha pociumcia troszkę odkładam go, gaszę i jest spokój:tak: Odpukać odkąd mały się urodził nie było w nocy żadnego płaczu, jak się budzi to stęka ;-)

futrzaczku - z moja Zosią jest tak, że bez względu na to, o której godzinie ją położymy spać (20 czy nawet 22.30 - zdarzało się czasem), to budzi się o tych samych godzinach, nie śpi dłużej

a to co piszecie o tych min. 5 godzinach bez jedzenia, powiedziała mi pediatra, gdy Zosia była maleńka i ciągle miała wzdęcia, bo za często jadła. Do tej pory do tego się stosujemy, teraz w nocy ma przynajmniej 6 godzin przerwy od jedzenia, a wg lekarza może mieć nawet 9 h.

ostatnio u nas gorzej ze spaniem, mała często sie wybudza, więc pędzę dac smoka, żeby się nie rozbudziła. Ale i tak koło 3 trzeba dać cycusia, bo nie daje się oszukać silikonem:baffled:. Chodzimy z M nieprzytomni:baffled:

Jutro mamy szczepienie, więc porozmawiam z pediatrą. Bo może mała jest głodna, bo w dzień na razie kiepsko jej idzie jedzenie obiadków.

U nas też dziś ciężka noc jak pisałam do północy spoko mała dziś o 0.30 się obudziła wypiła mleko potem kręcenie wiercenie itp ostatecznie o 5.10 wstała masakra......
Lepi nasz mała też chodzi później spać staramy się ją trochę przetrzymać a i tak o 5 wstaje.....

Ośmieliłam się wyrwać z betów swoje dziecię dzisiaj o 8 rano... był oburzony. Wróciliśmy do domu przed 11 i zjadł i padł spać. I śpi jeszcze... Norma spania musi być wyrobiona :-D Po rodzicach zgniłek, po rodzicach... Oby jutro nie wstał o 7 jak starzy po imprezie będą...

Marzena a jaka jest norma dzienna drzemek u Was??
Moja mała śpi w sumie ok 3 godzin w dzień a w nocy czy pójdzie o 20 czy o 21 spać po 5 już wstaje.....

reklama
U nas ze spaniem jest w miarę ok. To znaczy mały śpi niespokojnie ale śpi. Też nie ma różnicy o której pójdzie spać to wstaje o 6 i w ciągu dnia ma około 4-ech drzemek po 1-2 godzinki, więc sporo śpi, bo około 5-6h w ciągu dnia. Mam małego śpioszka ;-)

Do góry