reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

u nas dzis było ciezko:(Mały spał mało w nocy, ciagle siedział na cycu. niestet nie moge zasnąc wtedy kiedy On spi:( ale mam nadzieje,ze z dnia na dzien będzie lepiej:-)

reklama
Ja przy drugim śpię znacznie lepiej, przy pierwszym dopiero mega ogromne zmęczenie mnie uśpiło (tak, ze nie usłyszałam jak dziecko płacze i płacze). Teraz nakarmię, przewinę, upewnię się, że śpi głęboko i sama w kimę pędzę.

A dziś w nocy mieliśmy prawdziwy przebój, kilka godzin marudzenia, płaczu, karmienia, przewijania, w końcu o 2 się poddałam, powiedziałam TZ, że mi się już skończyły pomysły i zaczynam mieć mordercze myśli i on wisiał nad dzieckiem. I o dziwo uśpił. Straszne są takie noce.

Hope mi też się szykowała ciężka nocka, mały rozrabiał - nie spał od 19, tylko robił przerwy na cyca do 22.30.Na ostatnim cycku przysnął , więc odłożyłam do łóżeczka, zakomunikowałam tacie, że chrzanię i idę spać.Jak się obudzi znów i będzie chciał porozrabiać to tacie kazałam się wykazać.Nie obudził się ,dopiero wstał o 5.30.

dzięki dziewuszki, okazuje się , że jednak jestem normalna :)
hope, współczuję ciężkiej nocki, ale cóż powiedzieć, pewnie prędzej czy później każdą z nas taka czeka

Dziewczyny ten temat to moje wybawienie...Lenka bardzo roznie spi i myslalam, ze jestem z tym sama:-(
Czasem nie mam sily a moj skarb najlepiej spi u mnie na brzuchu, nie bardzo lubi lezec w lozeczku wiec malo mam czasu na zrobienie czegokolwiek...

co do spanka- to zauważyłam ,że przedłuża sen noszenie w chuście- czasami jak chce coś zrobić a nie chce czekać aż mały zaśnie pakuje go do chusty w pozycji brzuszek do brzuszka.Zasypia szybko, więc staram się w miare szybko wrócić na górę i odłożyć go do łóżeczka.Spi po tym dłużej niż zwykle(tak z godzinkę,ale może wydaje mi się, przecież nie mam obok klona juniora do porownania, wnioskuje na podstawie tego ile średnio śpi w krótkich cyklach spania)

moja malutka dziś dała mi pospać jak nigdy :) zawinięta w rożek spała jak aniołek, obudziła sie tylko 3 razy i to na chwilkę, a wczoraj wieczorem miała przerwę aż 4 godzinną.... aż dziwnie się czułam, że tak długo śpi ;/

a ja dochodze do wniosku ze moje dziecko jest cyborgiem ... od 23.30 do 4.20 - na zmiane cyc, pielucha cyc - noszenie. I będzie małolat spał wszędzie tylko nie w swoim łóżeczku ... :( no a w moim mu nie pozwole - bo ja i M straszne wiercipięty jesteśmy i strach tak czy siak by nam nie dał zasnąć ;(

reklama
Żelka no to rzeczywiście mały daje popalić.Bedzie miał kondycję na przyszłość do zabaw z rodzicami;-)
Nasz junior o 22.30 spaćku i do 5.40, potem cycek i do 8.00, potem cycek, trochę przytulasków na mamie i śpimy.śmieszy mnie zawsze jak go przewijam podczas snu, pomrukuje i usmiecha się, słodziak:-)

Do góry