reklama
Ja muszę się pochwalić moją kruszynką. Jest juz 12 dni z nami a plakała z powodu kolki tylko jednego dnia (po zjedzeniu przeze mnie schabowego z duszoną kapusta). Niunia nawet jak chce jeść to tylko delikatnie kwili nie "rozrycza się" na całego. W nocy budzi się raz na karmienie. Wczoraj byłam u położnej, mała prawidłowo przytyła i masa pochwał... Pierwszy synek mi żyć nie dawał, miałam przy nim stany lękowe i nerwicowe tak dawał czadu przez 5 miesięcy... Tym razem urodził się mały grzeczniutki Aniołeczek i oby tak dalej!!!
Poisy no to rzeczywiście masz aniołka.
Mój synuś może nie jest aniołkiem, bo lubi sobie pokrzyczeć, ale noce raczej przesypia, budzi się tylko na jedzonko i śpi dalej. Zawsze staram się go przebrać(jeśli jest taka potrzeba )przed jedzeniem żeby pózniej go nie ruszać. Przyznam że nawet go w nocy nie trzymam do odbicia tylko śpi z główką troche wyżej, ma pod materacykiem podłożony ręcznik.
Najgorsze godziny u nas to właśnie po kąpieli , między 20 a 21.30, jakoś go kąpiel nie wycisza, wręcz przciwnie.Wdzień też ma takie dwie godzinki że nie śpi ale leży sobie i świat ogląda. Nie jest najgorzej.
Mój synuś może nie jest aniołkiem, bo lubi sobie pokrzyczeć, ale noce raczej przesypia, budzi się tylko na jedzonko i śpi dalej. Zawsze staram się go przebrać(jeśli jest taka potrzeba )przed jedzeniem żeby pózniej go nie ruszać. Przyznam że nawet go w nocy nie trzymam do odbicia tylko śpi z główką troche wyżej, ma pod materacykiem podłożony ręcznik.
Najgorsze godziny u nas to właśnie po kąpieli , między 20 a 21.30, jakoś go kąpiel nie wycisza, wręcz przciwnie.Wdzień też ma takie dwie godzinki że nie śpi ale leży sobie i świat ogląda. Nie jest najgorzej.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
poisy dołączam sie do Ciebie z tym że moja się w nocy nie budzi
no i jedynie np zapłacze jak jestg głodna a ja w tym cz\asie karmie Viki albo ją kąpię... a nie mogę akurat nakarmić Emmy albo zrobi kupę i jej przeszkadza i musi czekać na zmianę pampka ;-)
i to płakanie to tez nie jest jakieś wrzeszczenie tylko zwyłe marudzenie
no i jedynie np zapłacze jak jestg głodna a ja w tym cz\asie karmie Viki albo ją kąpię... a nie mogę akurat nakarmić Emmy albo zrobi kupę i jej przeszkadza i musi czekać na zmianę pampka ;-)
i to płakanie to tez nie jest jakieś wrzeszczenie tylko zwyłe marudzenie
bra00721
Fanka BB :)
ja wam powiem, że mam kryzys dzisiaj mała budzi się co chwilę, a to na jedzenie, a to na przytulanie. najgorsze jest to, że za każdym razem budzi się z płaczem. nie wiem dlaczego pokarm mam, ale może ubogi ? boleć, raczej ją nic nie boli, bo wystarczy wziąć ją na ręce , chwilę pobujać i przestaje. szkoda, że na tak krótko. chodzę jak zombie, bo nie wyspana, nie wypoczęta i cały czas na wysokich obrotach. patrzę w oczka tego naszego szkraba i na momencie przestaję odczuwać zmęczenie, ale jak ją już położę to spada na mnie ze zdwojoną siłą
może jest niespokojna przez wczorajszy wieczór? daliśmy plamę z kąpielą, jakoś nie potrafiliśmy się zorganizować, nie wiedziałam jak ją złapać i nie czuła sie bezpiecznie. rozpłakała się niemiłosiernie i wrzucam sobie, że może trzyma ja jeszcze od wczoraj?
może jest niespokojna przez wczorajszy wieczór? daliśmy plamę z kąpielą, jakoś nie potrafiliśmy się zorganizować, nie wiedziałam jak ją złapać i nie czuła sie bezpiecznie. rozpłakała się niemiłosiernie i wrzucam sobie, że może trzyma ja jeszcze od wczoraj?
persefona
właśnie, ciekawe czy maluszki śnią? bo czasami Olo wydaje z siebie śmieszne odgłosy, uśmiecha się,albo marszczy
Tak! Maluchy śnią już w brzuszkach! To nieprawdopodobne,ale tak właśnie jestMoj tez czesto sie uśmiecha przez sen,albo przy cycu:-)niesamowity-bezwarunkowy uśmiech. Z utesknieniem czekam na ten usmiech, którym odpowie na mój,ale to jeszcze trochę...
bra nie przejmuj się tak kochana,bo maluszek wyczuwa twój nastrój i też jest niespokojny. Wyluzuj troszkę i nie zamartwiaj się tak wszystkim. Nasze pociechy mają gorsze i lepsze dni-po prostu taka ich natura.Uszy do góry.
Ostatnia edycja:
Skoro to wątek o śnie to wkleję to tutaj
YouTube - ‪bebe curioso‬‏
YouTube - ‪bebe curioso‬‏
Ja zauważyłam że Igor od kilku dni chętnie zasypia w bujaczku a jeszcze jakiś czas temu nawet 5 minut w nim nie wyleżał. A teraz śpi kawaler a za ścianą napier****ją wiartary i to takie konkretne. Mnie już głowa od tego boli.
reklama
persefona
A mój Remik dzisiaj obudził się o 4:30,przebrałamm go i nakarmiłam standardowo, a on? Postanowił sobie,że nie będzie spał i tak do prawie 7:00 rozglądał się,wydawał jakieś dźwięki,oczy jak pięciozłotówki i czkawka:-)